Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Τουλάχιστον 33 αλλοδαποί συνελήφθησαν και άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στο Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου έως την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024.

  1. Πάνω από 500 κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην παραλία Ya Mu στο Πουκέτ για να διαδηλώσουν εναντίον ενός Ελβετού υπηκόου, του κ. Ντέιβιντ, ο οποίος φέρεται να κλώτσησε μια γυναίκα γιατρό.

Μερικοί από τους διαδηλωτές ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο κ. Ντέιβιντ είχε προηγούμενα ζητήματα και προβλήματα με γείτονες και ντόπιους πολύ πριν από αυτό το πρόσφατο περιστατικό.

2. Οι σκάλες στη βίλα που είχαν καταπατήσει στην παραλία Yamu, όπου ένας γιατρός από την Ταϊλάνδη φέρεται να κλωτσήθηκε από έναν Ελβετό ομογενή σε ένα περιστατικό ιού, κατεδαφίστηκαν.

Ο ιδιοκτήτης του έργου της πολυτελούς βίλας χρησιμοποίησε εκσκαφέα για να γκρεμίσει τις σκάλες της βίλας και κάποιες κατασκευές στην περιοχή της βίλας που καταπάτησαν την παραλία.

3. Ο κ. Thanakorn Wangboonkongchana, ο αναπληρωτής αρχηγός του Ηνωμένου Έθνους της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια μετά την επίσκεψη στο Πουκέτ την περασμένη εβδομάδα για να επιθεωρήσει και να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με έναν ισχυρισμό για ξένες συμμορίες μαφίας στην περιοχή.

Ο κ. Anutin Charnvirakul, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι κάθε είδους άτομο με επιρροή με κακή επιρροή, υπήκοος Ταϊλάνδης ή μη, έπρεπε να φύγει εάν δεν ακολουθούσε το νόμο και δεν είχε καλές προθέσεις.

4. Ένας Ελβετός ομογενής στο Πουκέτ στο επίκεντρο ενός περιστατικού υποτιθέμενου κλοτσιού έχει δεσμευτεί, αλλά του απαγορεύεται να εργαστεί και να φύγει από την Ταϊλάνδη.

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης του Πουκέτ ενέκρινε εγγύηση 30 ημερών. Ωστόσο, η εγγύηση είναι υπό προϋποθέσεις.

5. Ο κ. Sophon Suwannarat, ο Κυβερνήτης του Πουκέτ, έδωσε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του κ. David, ενός Ελβετού ομογενή που φέρεται να επιτέθηκε σε μια Ταϊλανδή γιατρό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Anutin Charnvirakul εξέδωσε επείγουσα εντολή στον κυβερνήτη του Πουκέτ να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε σε τουριστική εκδήλωση στη Γερμανία.

6. Υπήρχαν 33 αλλοδαποί που συνελήφθησαν στο Πουκέτ μετά από ένα περιστατικό υποτιθέμενης κλωτσιάς που αφορούσε έναν Ελβετό ομογενή που κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε ξένη μαφία, σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή του Πουκέτ.

Αυτά για αυτήν την εβδομάδα. Να είσαι ασφαλής!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.