500 ντόπιοι του Πουκέτ ράλι στη βίλα του Ελβετού Expat για να ανακτήσουν την υποτιθέμενη «Ιδιωτική παραλία»

Thalang, Phuket -

Στις 3 Μαρτίου 2024, γύρω στις 9:00 π.μ., περισσότεροι από 500 ντόπιοι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Ya Mu στο Πουκέτ για να διαδηλώσουν εναντίον ενός Ελβετού υπηκόου, του κ. Ντέιβιντ, ο οποίος φέρεται να κλώτσησε μια γυναίκα γιατρό.

Η αρχική επίθεση, η οποία συνέβη στις 24 Φεβρουαρίου 2024, προκάλεσε οργή και κριτική από τους πολίτες της Ταϊλάνδης μετά την αναφορά του γιατρού κλωτσιά από τον κύριο Ντέιβιd κοντά στην ενοικιαζόμενη παραθαλάσσια βίλα του στην περιοχή Thalang. Η γυναίκα, που εργάζεται σε τοπικό ιδιωτικό νοσοκομείο, είπε ότι καθόταν στη σκάλα που οδηγούσε στη δημόσια παραλία έξω από τη βίλα όταν σημειώθηκε η επίθεση.

Η ειρηνική διαδήλωση, που οργανώθηκε από κατοίκους του Πουκέτ, ξεκίνησε στις 9:00 π.μ. Είδε περισσότερα από 500 άτομα να συγκεντρώνονται κοντά στο σημείο της φερόμενης επίθεσης, ενώ αστυνομικοί ήταν επίσης παρόντες για να διατηρήσουν την τάξη.

Οι συμμετέχοντες τράβηξαν φωτογραφίες και κρατούσαν πινακίδες γραμμένες στα Αγγλικά και τα Ταϊλανδικά που εξέφραζαν την αποδοκιμασία τους για τις ενέργειες του κ. Ντέιβιντ. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν όχι μόνο για τη συμπεριφορά του εκπατρισμένου, αλλά και για τις αναφορές ότι η βίλα φέρεται να διεκδικεί την ιδιοκτησία τμήματος της παραλίας Ya Mu μπροστά από το ακίνητο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι δημόσιο σύμφωνα με τους νόμους της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με τους νόμους της Ταϊλάνδης, όλες οι παραλίες στην Ταϊλάνδη θεωρούνται δημόσιες και αναπαλλοτρίωτες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να πωληθούν, να εκχωρηθούν ή να αντιμετωπιστούν εμπορικά, όπως κατοχυρώνεται στον Αστικό και Εμπορικό Κώδικα της Ταϊλάνδης.

Ένας διαδηλωτής, ο κ. Πρασίτ, δήλωσε ότι ένιωθε υποχρεωμένος να παραστεί στη διαδήλωση αφού ακολούθησε τις ειδήσεις. Εξέφρασε την υποστήριξή του στο θύμα ενώ προέτρεψε τις αρχές να λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι δημόσιοι χώροι όπως η παραλία Ya Mu παραμένουν προσβάσιμοι και ευχάριστοι τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες.

Μερικοί από τους διαδηλωτές ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο κ. Ντέιβιντ είχε προηγούμενα ζητήματα και προβλήματα με γείτονες και ντόπιους πολύ πριν από αυτό το πρόσφατο περιστατικό.

Η έρευνα για την φερόμενη επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και ο κ. Ντέιβιντ ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, ισχυριζόμενος ότι ήταν ακούσιο καθώς απλώς «γλίστρησε». ενώ ζητούσε από τον γιατρό να εγκαταλείψει την περιουσία του.

Το viral βίντεο πίσω από το περιστατικό δεν δείχνει ξεκάθαρα ένα λάκτισμα, καθώς η κάμερα απομακρύνθηκε το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά φαίνεται να έχει έναν ξένο άνδρα, που πιστεύεται ότι είναι ο κύριος Ντέιβιντ, που φωνάζει χυδαιότητες στη γιατρό και τη φίλη της να κατέβουν από τα σκαλιά αντί να το ζητήσουν ευγενικά.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Θέματα, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!
Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.