Περισσότεροι από 30 αλλοδαποί που εμπλέκονται σε διάφορες παράνομες ενέργειες συνελήφθησαν στο Πουκέτ την περασμένη εβδομάδα καθώς η καταστολή συνεχίζεται

Πουκέτ -

Υπήρχαν 33 αλλοδαποί που συνελήφθησαν στο Πουκέτ μετά από ένα περιστατικό υποτιθέμενης κλωτσιάς που αφορούσε έναν Ελβετό ομογενή που κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, δεν βρέθηκε ξένη μαφία, σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή του Πουκέτ.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Ένας Ελβετός ομογενής στο Πουκέτ στο επίκεντρο ενός περιστατικού υποτιθέμενου κλοτσιού έχει δεσμευτεί, αλλά του απαγορεύεται να εργαστεί και να φύγει από την Ταϊλάνδη.

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας του Πουκέτ, Υποστράτηγος Λέρτσιν Σουχούμ, δήλωσε στο Phuket Express ότι η αστυνομία καταπολεμά τους αλλοδαπούς που παραβιάζουν τους νόμους της Ταϊλάνδης στο νησί. Από τον περασμένο Οκτώβριο του 2023 μέχρι τώρα, δηλαδή περίπου τέσσερις μήνες, η αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά 360 αλλοδαπούς για διάφορες παράνομες συμπεριφορές και ενέργειες.

Από αυτούς, αφού ο Ελβετός ομογενής σε ένα υποτιθέμενο περιστατικό κλοτσιών έγινε viral, η αστυνομία έχει συλλάβει 33 αλλοδαπούς μόνο σε περίπου μία εβδομάδα. Ωστόσο, η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμη στοιχεία για τη λεγόμενη ξένη μαφία που ελέγχει πολλές επιχειρήσεις και βιομηχανίες, σύμφωνα με τον υποστράτηγο Λέρτσιν.

Σε απάντηση στην κριτική από ορισμένους τομείς ότι το Πουκέτ στόχευε και έκανε διακρίσεις εναντίον αλλοδαπών, η αστυνομία είπε ότι αυτό δεν ισχύει και ότι η εστίαση είναι μόνο σε όσους παραβιάζουν τους νόμους, όπως η παράνομη εργασία, η παραμονή, οι τσακωμοί, οι απειλές άλλων , ή ασχολούνταν με παράνομα ναρκωτικά, και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών που ακολουθούσαν και σεβόντουσαν τους νόμους της Ταϊλάνδης δεν είχαν τίποτα να τους απασχολήσουν.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης είπε επίσης ότι ο νόμος είναι ίσος για όλους και οι Ταϊλανδοί που επίσης παραβίασαν τον νόμο θα λογοδοτήσουν.

Σχετικά άρθρα:

Ο κ. Thanakorn Wangboonkongchana, ο αναπληρωτής αρχηγός του Ηνωμένου Έθνους της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια μετά την επίσκεψη στο Πουκέτ την περασμένη εβδομάδα για να επιθεωρήσει και να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με έναν ισχυρισμό για ξένες συμμορίες μαφίας στην περιοχή.

Δύο φερόμενες Ρωσίδες ιερόδουλες συνελήφθησαν στην Πατόνγκ μετά από επιχείρηση τσίμπημα.

Τρεις Ρώσοι συνελήφθησαν σε κατάστημα ενοικίασης οχημάτων στο Cherng Talay για αδικήματα που σχετίζονται με την άδεια εργασίας.

Ένας Ρουμάνος συνελήφθη στην Πατόνγκ, αφού βρέθηκε να πωλεί πακέτα περιηγήσεων.

Περιστατικό παραμονής στο Πουκέτ: Αυστραλός συνελήφθη αφού διέφυγε από το νοσοκομείο.

Ρώσος συνελήφθη επειδή φέρεται να εργαζόταν σε περίπτερο ανταλλαγής χρημάτων στο Thalang.

Μια γυναίκα από το Καζακστάν συνελήφθη στην υποπεριφέρεια Mai Khao, αφού βρέθηκε φερόμενη ως παράνομη οδηγός ταξί.

Ένας Σουηδός συνελήφθη αφού βρέθηκε να εργάζεται σε μπαρ στο Karon.

Ένας Τσέχος συνελήφθη στην Πατόνγκ αφού βρέθηκε να εισέρχεται παράνομα στην Ταϊλάνδη.

Ο κ. Sophon Suwannarat, ο Κυβερνήτης του Πουκέτ, έδωσε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του κ. David, ενός Ελβετού ομογενή που φέρεται να επιτέθηκε σε μια Ταϊλανδή γιατρό.

Μια Ρωσίδα συνελήφθη σε φάρμα φιδιών στο Wichit, αφού βρέθηκε να εργάζεται χωρίς νόμιμη άδεια.

Ένας Ρώσος και ένας υπήκοος Λευκορωσίας συνελήφθησαν επειδή φέρονται να εργάζονταν παράνομα σε εταιρεία στο Chalong.

Δύο Ρώσοι συνελήφθησαν στο Wichit για 35 ημέρες παραμονής.

Ένας Ρώσος συνελήφθη αφού φέρεται να βρέθηκε να εργάζεται σε ένα κατάστημα κάνναβης στο Wichit.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.