Ο Κυβερνήτης του Πουκέτ παραχωρεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με περιστατικό υποτιθέμενης κλωτσιάς από ιούς με ομογενή και ταϊλανδό γιατρό

Πουκέτ-

Στις 3:30 μ.μ., στις 9 Μαρτίου 2024, ο κ. Sophon Suwannarat, ο Κυβερνήτης του Πουκέτ, έδωσε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του κ. David, ενός Ελβετού ομογενούς που φέρεται να επιτέθηκε σε μια Ταϊλανδή γιατρό.

Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι προηγουμένως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Anutin Charnvirakul εξέδωσε επείγουσα εντολή στον κυβερνήτη του Πουκέτ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε σε τουριστική εκδήλωση στη Γερμανία, να επιστρέψει στην Ταϊλάνδη. Η υπόθεση Ντέιβιντ προκάλεσε σημαντική διαμάχη μεταξύ των Ταϊλανδών πολιτών και χρειαζόταν προσεκτική παρακολούθηση, είπε ο Ανούτιν.

Ο Σοφόν αποκάλυψε δημόσια ότι μετά το περιστατικό παρακολουθούσε στενά την υπόθεση Ντέιβιντ με απευθείας κλήση στον αναπληρωτή κυβερνήτη από τη Γερμανία.

Η υπόθεση περιελάμβανε καταπάτηση του δημόσιου χώρου, ανάκληση της βίζας του Ντέιβιντ και καταχώριση δύο πυροβόλων όπλων (καθώς και έρευνα αξιωματούχων που ενέκριναν παράνομα την έκδοση εγγραφών πυροβόλων όπλων για έναν αλλοδαπό, κάτι που αντίκειται τεχνικά στους κανονισμούς όπλων της Ταϊλάνδης) και το ενδεχόμενο κατάργησης του φιλανθρωπικού του ιδρύματος ως David ήταν υπό έρευνα για το αν χρησιμοποίησε το ίδρυμα ελέφαντα του για να αναζητήσει οφέλη και αν όντως ήταν νοικιασμένα και όχι ζώα που έχουν ανάγκη από καταφύγιο.

Ο Σοφόν πρόσθεσε επίσης ότι θα οργανώσει επιτροπές για να ερευνήσουν όλους τους επιχειρηματίες που ενδέχεται να καταπατήσουν την περιουσία τους σε περιοχές παραλιών καθώς είναι δημόσια περιουσία. Η κυβέρνηση του Πουκέτ θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο απαλλοτρίωσης της γης που εκτείνεται στις περιοχές της παραλίας για δημόσια οφέλη, είπε ο Σοφόν.

Επί του παρόντος, ο Ντέιβιντ βρίσκεται υπό εγγύηση σε μια καθορισμένη περιοχή και πρέπει να αναφέρεται στους αξιωματούχους μετανάστευσης της Ταϊλάνδης κάθε 15 ημέρες, είπε ο Σοφόν. Ήταν σε ειδική βίζα για δικαστικές διαδικασίες μετά την ανάκληση της επαγγελματικής βίζας που επέτρεπε παραμονή στην Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε έφεση για αυτήν την ανάκληση μέσω του δικηγόρου του, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, Anutin Charnvirakul, δήλωσε δημόσια ότι θα ασκούσε βέτο σε οποιαδήποτε τέτοια έφεση που ήταν εντός των αρμοδιοτήτων του.

Ο Σοφών πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε, αλλοδαπός ή Ταϊλανδός, που παραβίασε τους νόμους της Ταϊλάνδης θα λογοδοτήσει χωρίς εξαίρεση. Η κυβέρνηση του Πουκέτ παρακολουθούσε στενά τις παράνομες δραστηριότητες στις τοπικές περιοχές με τη συνεργασία όλων των τομέων, παρατήρησε ο Σοφόν.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.