Δύο άνδρες από τη Νέα Ζηλανδία συνελήφθησαν στο Πουκέτ για φερόμενη βίαιη επίθεση σε αστυνομικό

Πουκέτ-

Στις 3:50 μ.μ., στις 16 Μαρτίου 2024, αστυνομικοί του Chalong συνέλαβαν δύο υπηκόους της Νέας Ζηλανδίας που φέρεται να αρνήθηκαν να παρασυρθούν για τροχαία παράβαση, απέφυγαν τη σύλληψη της αστυνομίας και αργότερα κατηγορήθηκαν για επίθεση σε έναν αστυνομικό που τους καταδίωξε στο Mueang του Πουκέτ .

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, η περιπολική αστυνομία Chalong εκτελούσε το κανονικό της καθήκον στην Chaofa East Road, μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Chalong. Δύο αλλοδαποί με μηχανές δεν τήρησαν τους νόμους οδικής κυκλοφορίας, δεν οδηγούσαν κοντά στην αριστερή πλευρά του δρόμου και οδηγούσαν με μεγάλη ταχύτητα σε κοινοτική περιοχή, σύμφωνα με την αστυνομία του Chalong.
Η εφημερεύουσα αστυνομία ζήτησε συνεργασία από αυτούς για να σταματήσουν τα μηχανάκια τους. Ωστόσο, οι δύο παραβάτες στη συνέχεια φέρεται να επιχείρησαν να διαφύγουν από την αστυνομία.Μετά την καταδίωξη της αστυνομίας, οι δύο αλλοδαποί εξαγριώθηκαν και φέρονται να επιτέθηκαν στους αστυνομικούς ενώ κατέγραφαν το περιστατικό από την αστυνομία. Η κατάσταση κλιμακώθηκε καθώς οι αλλοδαποί φέρεται να επιχείρησαν να αρπάξουν το όπλο των αστυνομικών με αποτέλεσμα το όπλο να πυροβολήσει μία φορά, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, σύμφωνα με την αστυνομία.Η αστυνομία μπόρεσε να τους συλλάβει βίαια λίγο αργότερα και τους συνόδευσε στο αστυνομικό τμήμα Chalong για περαιτέρω νομική διεκπεραίωση.
Οι δύο ύποπτοι αναγνωρίστηκαν δημόσια ως ο κύριος Hamish Day, 36χρονος υπήκοος Νέας Ζηλανδίας, και ο κ. Oscar Mattson Day, ένας 38χρονος υπήκοος Νέας Ζηλανδίας.Αντιμετώπιζαν σκληρές νομικές κατηγορίες για συνωμοσία για σωματική επίθεση σε αστυνομικούς και άλλες σχετικές κατηγορίες. Μέχρι την ώρα του Τύπου και οι δύο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση και δεν έχουν δώσει δηλώσεις για να εξηγήσουν το περιστατικό. Ο αστυνομικός που φέρεται να δέχθηκε επίθεση υπέστη τραύματα στο χέρι και στα πόδια.Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό σε λιγότερο από μια εβδομάδα που αφορούσε έναν ξένο υπήκοο στο Πουκέτ που φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικό της Ταϊλάνδης κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας για την κυκλοφορία, ένας άνδρας από τη Σιγκαπούρη συνελήφθη και αντιμετώπισε σημαντικές νομικές κατηγορίες όπως αναφέραμε εδώ.Αυτό είναι μόνο το τελευταίο σε μια σειρά από συγκλονιστικά περιστατικά ξένων τουριστών και επισκεπτών που φέρονται να συμπεριφέρονται άσχημα στο Πουκέτ και παραβιάζει τους νόμους της Ταϊλάνδης, όπως ένας Αμερικανός έφηβος που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε άλογο.Σε άλλο ένα συγκλονιστικό πρόσφατο περιστατικό, ένας Ρώσος φέρεται να δολοφονήθηκε βίαια από έναν άνδρα από το Τατζικιστάν για διαφωνία σχετικά με μια επιχείρηση κάνναβης. Ο ύποπτος αργότερα διέφυγε από την Ταϊλάνδη.Οι αρχές του Πουκέτ ξεκίνησαν μια μεγάλη καταστολή σε αλλοδαπούς που παραβαίνουν τους νόμους της Ταϊλάνδης, όπως η παράνομη εργασία, με τον υπουργό Εσωτερικών Anutin Charnvirakul να επισκέπτεται προσωπικά την περασμένη εβδομάδα. Αυτή η καταστολή πυροδοτήθηκε από ένα διαβόητο πλέον περιστατικό ενός πολύ γνωστού Ελβετού ομογενούς που φέρεται να κλώτσησε μια γιατρό από την Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης για το ότι καθόταν σε σκαλοπάτια που υποστήριξε ότι ήταν ιδιοκτησία του, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μέρος δημόσιας παραλίας.Εν τω μεταξύ, ορισμένοι κάτοικοι της Ταϊλάνδης του Πουκέτ ζητούν μια ακόμη πιο εκτεταμένη καταστολή των αλλοδαπών που συμπεριφέρονται άσχημα, αν και δεν είναι σαφές πώς θα ήταν αυτό ή εάν μια σημαντική περαιτέρω καταστολή των αλλοδαπών που παραβιάζουν το νόμο θα μπορούσε να βλάψει ακούσια τον τουρισμό.Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/