Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Επτά ξένοι που διασώθηκαν από τη θάλασσα και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 έως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ένας ύποπτος που καταζητείται στο Πουκέτ συνελήφθη στην Μπανγκόκ για εμπρησμό και φέρεται να προσπάθησε να σκοτώσει έναν φύλακα σε φάρμα φιδιών στο Πουκέτ πριν από 11 χρόνια. Ο ύποπτος φέρεται επίσης να εμπλέκεται με αυτό που ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης έχουν χαρακτηρίσει ως διαβόητο αφεντικό της κινεζικής μαφίας, «Tuhao».
  2. Το Πουκέτ βλέπει περισσότερες δραστηριότητες από τους τουρίστες, καθώς ο τουρισμός βρίσκεται τώρα στο 50% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης στο Πουκέτ.

Ο αριθμός των επισκεπτών στο Πουκέτ από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2022 ανήλθε συνολικά σε 9.26 εκατομμύρια, με το 53.6% να είναι εγχώριοι τουρίστες και το 46.4% να είναι διεθνείς τουρίστες, αντλώντας στο Πουκέτ 233.38 δισεκατομμύρια μπατ έσοδα από τον τουρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

3. Πρόστιμο 60,000 μπατ επιβλήθηκε σε χειριστή τζετ σκι και αλεξίπτωτου ιστιοπλοΐας αφού παραβίασε τους κανόνες και λειτούργησε σε προστατευμένη παραλία στο Thalang.

Η παραλία Surin είναι μια προστατευόμενη παραλία (White Beach Project) όπου απαγορεύονται οι θαλάσσιες δραστηριότητες. Αυτές οι δραστηριότητες έχουν ενοχλήσει τους θαλασσοπόρους και τους κολυμβητές και δεν είναι ασφαλείς για αυτούς.

4. Περισσότεροι από 158,000 Ταϊλανδοί και ξένοι επισκέφθηκαν το Πουκέτ για το Κινεζικό Φεστιβάλ Πρωτοχρονιάς, το οποίο απέφερε τουλάχιστον 2.6 δισεκατομμύρια μπατ, δήλωσε η αρχή TAT.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 121 διεθνείς πτήσεις από 40 αεροπορικές εταιρείες που μετέφεραν 24,809 επιβάτες ενώ συνολικά 121 πτήσεις εσωτερικού μετέφεραν 17,155 επιβάτες.

5. Το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης διέσωσε επτά ξένους τουρίστες και έναν καπετάνιο από ένα σκάφος μετά από μάχη με τα κύματα στο Πουκέτ.

Ένα ψαροκάικο που μετέφερε επτά ξένους τουρίστες στα νότια του Πουκέτ έδινε μάχη με τα δυνατά κύματα στη θάλασσα. Ο πλοηγός στο σκάφος ήταν σπασμένος που σήμαινε ότι ο καπετάνιος του σκάφους δεν μπορούσε να τους πάρει πίσω στην ακτή.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.