Κρεβάτια και ομπρέλες παραλίας που επιστρέφουν στην παραλία Freedom στο Πουκέτ προκαλούν διαμάχη

ΦΩΤΟ: MONSOONGARBAGE

Πουκέτ -

Το Beach Bed Umbrella βρέθηκε σε όλη την παραλία Freedom στο Patong, η οποία είναι μια περιοχή προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος.

Το Phuket Express σημείωσε ότι η παραλία Freedom έχει καταχωρηθεί ως η 18η Κορυφαία Καλύτερη Παραλία στον Κόσμο από τον Παγκόσμιο Οδηγό Παραλιών 2023.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κρεβάτια και οι ομπρέλες στην παραλία προκαλούν αντιπαραθέσεις, όπως επισημαίνουμε παρακάτω.

Ο διοικητής της Περιφέρειας Στρατού 4, Αντιστράτηγος Σάντι Σακουντανάκ επιθεώρησε την παραλία πέρυσι. Η παραλία Freedom έχει ανακηρυχθεί ξεκάθαρα ως περιοχή προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος. Κανείς δεν επιτρέπεται να κάνει οτιδήποτε για προσωπικό όφελος, όπως η δημιουργία κτιρίων στην παραλία.

Η παραλία είναι τοπικά γνωστή ως παραλία «Mai Ngao», αλλά η παραλία Freedom είναι διάσημη από ξένους τουρίστες. Η παραλία βρίσκεται στην περιοχή του Nak Kerd Mountain Reserve Forest στο Karon. Το Freedom Beach καθαρίστηκε από κρεβάτια και ομπρέλες και κατασκευές στην παραλία μετά από πλήρη καταστολή πέρυσι.

Τώρα για την ενημέρωση μας:

Φωτογραφίες από ομπρέλες για κρεβάτια στην παραλία Freedom δημοσιεύτηκαν στη σελίδα MONSOON GARBAGE στο Facebook και έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα.

Το Τμήμα Δασών Περιφέρειας 12 εξέδωσε ανακοίνωση μετά από έλεγχο της παραλίας. Ρώτησαν τους ξένους επισκέπτες της παραλίας που βλέπονταν να χαλαρώνουν σε κρεβάτια και ομπρέλες παραλίας από πού προέρχονται τα αντικείμενα και είχαν την απάντηση «Έφεραν αυτές τις ομπρέλες κρεβατιού και τις νοίκιασαν έξω από την παραλία».

Ωστόσο, αυτό δεν μείωσε την ανησυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί λένε ότι οι πωλητές χρησιμοποιούν απλώς μια γκρίζα περιοχή για να πουλήσουν τα κρεβάτια και τις ομπρέλες της παραλίας σε κοντινή απόσταση και να λένε στους τουρίστες να τις μεταφέρουν στην παραλία αντί να τις στήσουν και να τις πουλήσουν απευθείας στην παραλία.

Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι φέρεται να σκέφτονται πώς να επιλύσουν την κατάσταση, γνωρίζοντας ότι πολλοί τουρίστες θέλουν να έχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά επίσης γνωρίζουν και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες γύρω τους.

ΦΩΤΟ: MONSOONGARBAGE
Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.