Αρχική Γωνιά συντακτών Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Οι οδηγοί ταξί της Πατόνγκ διαμαρτύρονται και...

Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Οι οδηγοί ταξί Patong διαμαρτύρονται και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 έως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Έξι Ινδοί άνδρες που επιτέθηκαν σε αξιωματικούς της Υπηρεσίας Μετανάστευσης του Πουκέτ ταυτοποιήθηκαν.

Η Μετανάστευση του Πουκέτ έχει κινηθεί νομικά εναντίον πολλών αλλοδαπών και απέσυρε την άδειά τους να παραμείνουν στην Ταϊλάνδη, καθώς και τους έβαλε στη μαύρη λίστα (Εισόβια απαγόρευση εισόδου στη χώρα).

Ένας εξέχων διοικητής της Βασιλικής Μετανάστευσης της Ταϊλάνδης διέταξε την καταστολή της «ξένης μαφίας» στο Πουκέτ, αφού έξι αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων Ινδών και Ρώσων υπηκόων, επιτέθηκαν σε αξιωματικούς μετανάστευσης.

Οι αλλοδαποί που δεν σέβονται τους νόμους της Ταϊλάνδης πρέπει να απελαθούν ειδικά εάν είναι επιθετικοί και αποτελούν απειλή για τη χώρα. Όλοι οι ξένοι εγκληματίες θα απομακρυνθούν από το Πουκέτ και την Ταϊλάνδη.

2. Οι οδηγοί ταξί στην Πατόνγκ κατέθεσαν επιστολή στον δήμαρχο της Πατόνγκ αφού έμαθαν για σχέδια να επιτρέψουν ένα έργο υπηρεσιών δημόσιας συγκοινωνίας με πάγιο τέλος 40 μπατ γύρω από την Πατόνγκ.

Οι οδηγοί πιστεύουν ότι ένα άλλο σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας θα είναι υπερβολικό και δεν είναι απαραίτητο για τον αριθμό των τουριστών στην Πατόνγκ.

3. Η αστυνομία κατέσχεσε περισσότερα από 49,000 χάπια μεθαμφεταμίνης στο Πουκέτ.

Και οι τρεις ύποπτοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης του Πουκέτ και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη κατοχή ναρκωτικών κατηγορίας 1 με σκοπό να πουλήσουν.

4. Μια γυναίκα στο Πουκέτ κέρδισε το πρώτο βραβείο στην ταϊλανδική λαχειοφόρο αγορά μέσω ψηφιακών εισιτηρίων, λαμβάνοντας έπαθλο 24 εκατομμυρίων μπατ.

Τα λαχεία της Εθνικής Ταϊλάνδης πωλούνται τόσο σε καταστήματα λαχειοφόρων αγορών όσο και ως ψηφιακά εισιτήρια από το Κυβερνητικό Γραφείο Λοταρίας (GLO) διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής «Pao Tang».

5. Το Phuket Immigration επιθεώρησε ένα τουριστικό περίπτερο στο Kata αφού ενημερώθηκαν από ενδιαφερόμενους πολίτες ότι ένας Ρώσος φέρεται να εργαζόταν παράνομα πουλώντας πακέτα περιηγήσεων.

Διαπίστωσαν ότι το τουριστικό περίπτερο λειτουργεί από την εταιρεία Ivan Durian Tour με νόμιμη άδεια περιήγησης.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.
×