Ο νέος πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin επισκέπτεται την Bangla Road στην Patong

Πατόνγκ –

Η Ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin επισκέφθηκε τον δρόμο Bangla στην Patong. Ο λόγος για την επίσκεψη στο Πουκέτ ήταν επειδή ήταν η κύρια πύλη, σύμφωνα με τον κ. Thavisin, του διεθνούς τουριστικού εισοδήματος της χώρας.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Ο Srettha Thavisin, ο υποψήφιος Πρωθυπουργός από το Κόμμα Pheu Thai, κέρδισε την ψηφοφορία με δύο σώματα στο κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Τώρα, για την ενημέρωση μας:

η 30th Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ την Παρασκευή (25 Αυγούστουth) περίπου στις 11:00 π.μ. Συζήτησε με στελέχη του αεροδρομίου για τα σχέδια επέκτασης του αεροδρομίου.

Το βράδυ της Παρασκευής (25 Αυγούστουth) Ο Πρωθυπουργός Srettha επισκέφθηκε την Bangla Road στο Patong, το HUB της ζώνης νυχτερινής τουρισμού και ψυχαγωγίας του Πουκέτ.

Πολλοί Ταϊλανδοί και ξένοι έβγαλαν φωτογραφίες selfie μαζί του και φώναξαν δυνατά «Πρωθυπουργέ».

Συναντήθηκε με τον κ. Weerawit Krueasombat, τον πρόεδρο της Patong Entertainment Business Association και συζήτησε τις ώρες λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας και τη δυνατότητα επεκτάσεων και ζωνών ψυχαγωγίας στην Bangla Road και στην περιοχή Patong, με στόχο την επέκταση της ζώνης έτσι ώστε οι χώροι σε όλη την Patong θα μπορούσε να ανοίξει αργότερα για τους τουρίστες. Επί του παρόντος, οι ώρες κλεισίματος είναι νομικά μεταξύ μεσάνυχτα και 2:00 π.μ. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης πιστεύουν ότι αυτό είναι πολύ νωρίς και θέλουν οι ώρες κλεισίματος να παραταθούν νομικά ή να αφαιρεθούν εντελώς.

Ο τομέας του μπαρ και του αλκοολούχου ποτού θέλει επίσης να αφαιρεθεί εντελώς ένας μακροχρόνιος νόμος σύμφωνα με τον οποίο το αλκοόλ δεν μπορεί να πωλείται μεταξύ 2:00 και 5:00 μ.μ., τονίζοντας ότι ο νόμος άνω των πενήντα ετών δεν έχει νόημα και οι πολιτικοί σήμερα δεν μπορούν καν να συμφωνήσουν για το γιατί υπάρχει ο νόμος ή ποιο σκοπό εξυπηρετεί εκτός από την απογοήτευση των τουριστών.

Ο πρωθυπουργός Srettha σταμάτησε επίσης για να παρακολουθήσει ένα ταλαντούχο νεαρό αγόρι που τραγουδούσε και χόρευε.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Πρωθυπουργό Srettha γιατί επέλεξε να επισκεφθεί το Πουκέτ ως την πρώτη επαρχία αφού έγινε πρωθυπουργός και είπε: «Επειδή αυτό είναι το σύμβολο του τουρισμού και είναι η κύρια πύλη του τουριστικού εισοδήματος της χώρας».

Το Σάββατο (26 Αυγούστουth) Ο πρωθυπουργός Srettha συναντήθηκε με επιχειρηματίες στο Phang Nga για να συζητήσουν τον τουρισμό ευεξίας στις επαρχίες Andaman πριν επιστρέψει στην Μπανγκόκ το απόγευμα.

Το TPN media σημειώνει ότι δεν ελήφθησαν τελικές αποφάσεις για την επέκταση των ωρών του χώρου διασκέδασης και αυτό θα συζητηθεί περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κ. Thavisin δήλωσε επίσης ότι η νέα κυβέρνησή του θα εξετάσει προτάσεις για παράταση της εισόδου τριάντα ημερών για τουρίστες από ορισμένες χώρες σε 90 ημέρες, κάτι που θα βοηθήσει στην τόνωση του τουρισμού και θα γίνει ευπρόσδεκτο από πολλούς. Ωστόσο, εξέφρασε επίσης ανησυχία για τις προτάσεις για την πλήρη εξαίρεση χωρών όπως η Ινδία, η Ρωσία και η Κίνα, δηλώνοντας ότι αυτές είχαν κάποιες ανησυχίες για την ασφάλεια χωρίς να διευκρινίσει σε βάθος.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.