Το Πουκέτ στοχεύει για ενισχυμένη ασφάλεια και ασφάλεια: Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διεξάγει κρίσιμες συζητήσεις

Πουκέτ, Ταϊλάνδη -

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια και την ασφάλεια τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin συγκάλεσε πρόσφατα συζητήσεις με αξιωματούχους, προξένους και επίτιμους προξένους του Πουκέτ. Ως ένας από τους πιο περιζήτητους παραδείσους στον κόσμο για τους επισκέπτες, το Πουκέτ αναγνωρίζει την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια και να διατηρηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον.

Κύρια σημεία:

1. Προστασία της ζωής και της περιουσίας: Ο πρωθυπουργός Srettha τόνισε τη σημασία της διαφύλαξης ζωών και περιουσιών στο νησί. Αυτή η δέσμευση επεκτείνεται τόσο στους πολίτες της Ταϊλάνδης όσο και στους αλλοδαπούς κατοίκους και τουρίστες.

2. Το «Μοντέλο του Πουκέτ»: Για την ενίσχυση του τουρισμού και την επιβολή αυστηρού νόμου και τάξης, οι αρχές αναπτύσσουν το ολοκληρωμένο «Μοντέλο του Πουκέτ». Αυτή η πολύπλευρη προσέγγιση περιλαμβάνει διάφορα μέτρα ασφαλείας:
– Πρόληψη ατυχημάτων: Οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην ελαχιστοποίηση των οδικών και θαλάσσιων ατυχημάτων.
– Πυροπροστασία: Τα πρωτόκολλα θα ενισχυθούν για τη διασφάλιση της πυρασφάλειας.
– Αδειοδότηση επιχειρήσεων: Όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Πουκέτ πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς αδειοδότησης.
– Άδειες Οδήγησης: Οι ξένοι αναβάτες και οδηγοί θα πρέπει να κατέχουν έγκυρες άδειες οδήγησης. Αυτό περιλαμβάνει γραφεία ενοικίασης που βρίσκονται υπό αυστηρό έλεγχο τις τελευταίες ημέρες, σημειώνει το Phuket Express, και αντιμετωπίζουν την πιθανότητα εξαιρετικά υψηλών προστίμων εάν επιτρέπουν σε ξένους υπηκόους να νοικιάζουν οχήματα χωρίς την κατάλληλη άδεια. Οι τουρίστες θα τιμωρηθούν επίσης με πρόστιμα, ακόμη και με πιθανότητα φυλάκισης για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, πρόσθεσαν αξιωματούχοι.

3. Bangla in Patong: Αναγνωρίζοντας ότι το Bangla στο Patong προσελκύει σημαντικό αριθμό ξένων τουριστών, οι αρχές δεσμεύονται να εξαλείψουν τις παράνομες δραστηριότητες και τη βία που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Σχεδιάζονται επείγουσες αναβαθμίσεις για το αστυνομικό κιβώτιο Bangla και το σταθμό Patong. Αυτό έρχεται μετά από μια σειρά περιστατικών εγκληματικότητας υψηλού προφίλ στην περιοχή που αφορούσαν τόσο Ταϊλανδούς όσο και ξένους υπηκόους.

4. Η συνεχής ανάπτυξη του Πουκέτ: Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Srettha στο Πουκέτ είχε προηγουμένως σηματοδοτήσει το πρώτο του επίσημο ταξίδι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Αναγνωρίζοντας την πρόοδο του νησιού, τόνισε την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης. Πέρα από το κέρδος, η διατήρηση της εθνικής σταθερότητας παραμένει προτεραιότητα.

Η γοητεία του Πουκέτ δεν έγκειται μόνο στη φυσική ομορφιά του αλλά και στη δέσμευσή του για ασφάλεια και ευημερία, είπε ο πρωθυπουργός. Εφαρμόζοντας τα μέτρα του μοντέλου του Πουκέτ, το νησί στοχεύει να διατηρήσει τη θέση του ως περιζήτητος προορισμός για ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο.

Το νησί είχε μια σειρά από περιστατικά που έχουν γίνει viral, πολλά με ξένους, που έχουν τραβήξει την προσοχή σε αυτό τους τελευταίους μήνες. Το πιο διάσημο από αυτά αφορούσε μια συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ ενός Ελβετού ομογενούς και ενός Ταϊλανδού γιατρού τον οποίο ο ομογενής φέρεται να κλώτσησε κυριολεκτικά ενώ την κατηγόρησε ότι βρισκόταν στην ιδιοκτησία του. Αργότερα βρέθηκε ότι βρισκόταν σε δημόσια παραλία, ανέφεραν αξιωματούχοι. Η υπόθεση συνεχίζεται δικαστικά μέχρι την ώρα του Τύπου.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.