ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Δικαστήριο του Πουκέτ καταδίκασε πέντε Ρώσους σε δύο χρόνια για εκβιασμό κρυπτογράφησης

ΠΟΥΚΕΤ – Σε μια αξιοσημείωτη υπόθεση εκβιασμού που αφορούσε κρυπτονομίσματα, το Επαρχιακό Δικαστήριο του Πουκέτ καταδίκασε πέντε Ρώσους υπηκόους σε δύο χρόνια φυλάκιση. Τα άτομα καταδικάστηκαν επειδή απείλησαν ένα ομογενές ζευγάρι Ρώσων και τους εξανάγκασαν να μεταφέρουν 30 εκατομμύρια μπατ σε κρυπτονομίσματα.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Μια ομάδα Ρώσων ανδρών φέρεται να απείλησε ένα ζευγάρι Ρώσων και τους μετέφερε σε ένα φορτηγό παρά τη θέλησή τους για να προσπαθήσουν να τους εκβιάσουν για 30 εκατομμύρια μπατ σε Bitcoins στο Πουκέτ.

Πέντε αλλοδαποί ύποπτοι κρατούνται υπό κράτηση αφού φέρεται να ενεπλάκησαν σε απόπειρα εκβίασης σε ζευγάρι Ρώσων για κρυπτονόμισμα.

Τώρα για την ενημέρωση:

Η απόφαση του δικαστηρίου, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, ήρθε μετά την ένοχη των κατηγορουμένων για εκβίαση. Αρχικά αντιμετώπισαν πιθανή ποινή τεσσάρων ετών για τις πράξεις τους, οι οποίες περιλάμβαναν την ενστάλαξη φόβου για βλάβη στο πρόσωπο, την ελευθερία και την περιουσία των θυμάτων.

Παρά τη βαρύτητα των κατηγοριών, το δικαστήριο μείωσε την ποινή σε δύο χρόνια μετά την παραδοχή της ενοχής των υπόπτων. Η μείωση έλαβε επίσης υπόψη το γεγονός ότι οι δράστες, όντας τουρίστες, είχαν διαπράξει σοβαρό έγκλημα σε βάρος ομοεθνών τους.

Η υπόθεση έχει επιστήσει την προσοχή στις αναδυόμενες προκλήσεις που θέτουν τα ψηφιακά νομίσματα και την ανάγκη για ισχυρά νομικά πλαίσια για την αντιμετώπιση τέτοιων παραβάσεων. Η απόφαση του δικαστηρίου υπογραμμίζει τη δέσμευση για την τήρηση της δικαιοσύνης, ακόμη και όταν εξετάζει την πολυπλοκότητα των εγκλημάτων στην ψηφιακή εποχή.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.