Έφοδος στο εστιατόριο Thalang: Συνελήφθησαν Ρώσοι και Ταϊλανδός υποψήφιος

Thalang, Πουκέτ:

Σε πρόσφατη επιχείρηση, η αστυνομία της Περιφέρειας 8 πραγματοποίησε επιδρομή σε εστιατόριο που βρίσκεται στο Cherng Talay. Η εγκατάσταση, γνωστή ως εστιατόριο OCTOPUS, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής λόγω των σημαντικών εσόδων της—περίπου 80 εκατομμύρια μπατ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Περιφέρειας 8, η έφοδος έγινε την Πέμπτη 4 Απριλίου. Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα άτομα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης: την κ. Punyanuch, υπήκοο Ταϊλάνδης, και τρεις Ρώσους—κ. Valadislav, κ. Valerii και κ. Pavel.

Το εστιατόριο είχε εγγραφεί επίσημα ως εταιρεία με το όνομα της κυρίας Punyanuch, με εκείνη να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών. Ωστόσο, περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι η κα Punyanuch απλώς υπηρέτησε ως υποψήφια για τις εταιρείες πραγματικούς Ρώσους ιδιοκτήτες, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία της Περιφέρειας 8 προσπαθούσαν να αποφύγουν τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης χρησιμοποιώντας έναν Ταϊλανδό ως ψεύτικο ιδιοκτήτη. Η κ. Punyanuch δεν είχε την εξουσία να διαχειριστεί τις επιχειρήσεις της, πρόσθεσε η αστυνομία.

Ο πραγματικός ιδιοκτήτης του εστιατορίου και της εταιρείας είναι ο κ. Valadislav, δήλωσε η αστυνομία της Περιφέρειας 8. Όλα τα κέρδη διοχετεύθηκαν απευθείας σε αυτόν, με αποτέλεσμα τα εντυπωσιακά έσοδα των 80 εκατομμυρίων μπατ.

Οι ύποπτοι δεν έκαναν δήλωση στα ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα:

Το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών (CIB) διεξήγαγε επιδρομές σε 17 εταιρείες στο Πουκέτ, εν μέσω υποψιών ότι υπήκοοι της Ταϊλάνδης ενεργούσαν ως παράνομοι υποψήφιοι για Ρώσους που είναι ύποπτοι ως πραγματικοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ερευνά επιχειρήσεις ενοικίασης οχημάτων στην περιοχή Thalang για πιθανές παράνομες πρακτικές. Η έρευνα, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διοικητή της Περιφέρειας 8, Αντισυνταγματάρχη Suraphong Thanomjit, επικεντρώνεται στην υποψία ότι οι ξένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενδέχεται να χρησιμοποιούν τους πολίτες της Ταϊλάνδης για να ανταποκριθούν στις νομικές απαιτήσεις.

Το Τμήμα Ειδικών Ερευνών (DSI) έκανε έφοδο σε μια λογιστική και δικηγορική εταιρεία στο Chalong, επειδή φέρεται ότι ήταν παράνομος υποψήφιος δικτύου για αλλοδαπούς με συνολικές ζημιές εκατό εκατομμυρίων μπατ.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.