ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δύο ύποπτοι από τη Νέα Ζηλανδία για φερόμενη επίθεση σε αστυνομικό της Ταϊλάνδης για ανάκληση βίζας, προσφυγή στο δικαστήριο

Πουκέτ -

Ο στρατηγός Surachet Hakparn, ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, διέταξε να ανακληθούν οι βίζες δύο Νεοζηλανδών ανδρών που εμπλέκονται σε μια ιογενή φερόμενη επίθεση σε αστυνομικό της Ταϊλάνδης και να τους μπουν στη μαύρη λίστα από την Ταϊλάνδη. Οι δύο άνδρες φέρεται να προσπαθούσαν επίσης να δωροδοκήσουν την αστυνομία όταν συνελήφθησαν.

Οι αστυνομικοί του Chalong συνέλαβαν δύο υπηκόους της Νέας Ζηλανδίας που φέρονται να αρνήθηκαν να παρασυρθούν για τροχαία παράβαση, απέφυγαν τη σύλληψη της αστυνομίας και αργότερα κατηγορήθηκαν ότι επιτέθηκαν σε έναν αστυνομικό που τους καταδίωξε στο Chalong.

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο στρατηγός Surachet ενημέρωσε τον Τύπο ότι έδωσε εντολή στον Υποστράτηγο Songprod Sirisukkha, τον Διοικητή της Περιφέρειας Μετανάστευσης 6, να ακυρώσει τις βίζες των δύο εν λόγω ανδρών από τη Νέα Ζηλανδία και να απαγορεύσει την είσοδό τους στην Ταϊλάνδη στο μέλλον. Ο αρχηγός της αστυνομίας Chalong, συνταγματάρχης Eakkarat Plaiduang, αποκάλυψε ότι αυτά τα δύο άτομα οδηγούνται επί του παρόντος στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Πουκέτ σήμερα (18 Μαρτίου).

Οι δύο ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ληστεία, επίθεση ή αντίσταση σε αξιωματικό εν ώρα υπηρεσίας και οδήγηση χωρίς έγκυρη άδεια. Παρά τις φερόμενες προσπάθειές τους να δωροδοκήσουν την αστυνομία για να αποφύγουν περαιτέρω κατηγορίες, οι προσπάθειές τους ήταν ανεπιτυχείς.

Επιπλέον, η πρεσβεία της Νέας Ζηλανδίας έχει ενημερωθεί για την κατάσταση.

Το TPN media σημειώνει ότι ακόμη και αν ακυρωθούν οι βίζες των δύο υπόπτων και μπουν στη μαύρη λίστα, θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζουν τη δικαστική διαδικασία και τις νομικές τους κατηγορίες βάσει της λεγόμενης βίζας υπόπτων, η οποία τους επιτρέπει μόνο να διεξάγουν δικαστικές ακροάσεις και νομικές υποθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνιστά στο δικαστήριο να μην χορηγηθεί εγγύηση στους υπόπτους, καθώς με βάση το περιστατικό υψηλού προφίλ τους θα αποτελούσαν πιθανό κίνδυνο πτήσης.

Περιγράψαμε μερικές από τις σημαντικές νομικές ποινές που αντιμετωπίζουν οι ύποπτοι εδώ.

Στο μεταξύ, οι εκατομμυριούχοι γονείς των δύο υπόπτων, που είναι αδέρφια, έχουν μιλήσει στον Τύπο της Νέας Ζηλανδίας για την κατάσταση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Εν συντομία, δήλωσαν σοκαρισμένοι από την κατάσταση, είχαν λάβει τις υπηρεσίες δικηγόρου και περιέγραψαν τους υπόπτους ως «Μόλις δύο παιδιά σε διακοπές», τονίζοντας ότι και οι δύο άνδρες είχαν οικογένειες και δικά τους παιδιά που ανησυχούσαν βαθιά για αυτούς. .

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.