Αμερικανός δραπέτης συνελήφθη στην Πατάγια για φερόμενη δραστηριότητα παράνομης ιδιοκτησίας στο Πουκέτ και το Σουράτ Τάνι

Πατάγια -

Στις 15 Μαρτίου 2024, ένας 58χρονος Αμερικανός υπήκοος συνελήφθη μπροστά από ένα νοσοκομείο Jomtien στην Πατάγια για φερόμενη συμμετοχή σε παράνομη επιχείρηση εμπορίας ακινήτων.

Ο ύποπτος, που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Ντέιβιντ, κατηγορήθηκε για παραβίαση του νόμου περί ξένων επιχειρήσεων επειδή ενεργούσε ως εκτελεστικός διευθυντής εταιρείας που εμπλέκεται σε παράνομες συναλλαγές οικοπέδων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Ειδικών Ερευνών (DSI), ο ύποπτος και οι συνεργοί του, ο κ. Μάρκους (Βρετανός) και ο κ. Πολ (Αμερικανός), τα επώνυμα που δεν έχουν γνωστοποιηθεί, είχαν ανοίξει δικηγορικό γραφείο και στις επαρχίες Surat Thani και Phuket και στη συνέχεια προσέλαβαν Ταϊλανδός πολίτης να ιδρύσει διάφορες άλλες εταιρείες. Αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την απόκτηση μεριδίων σε επιχειρήσεις στο Surat Thani και στο Phuket, κάτι που τους επέτρεψε να κατέχουν οικόπεδα στις δύο επαρχίες, με έναν Ταϊλανδό υπάλληλο να κατέχει το πλειοψηφικό επίπεδο ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με το DSI, οι ύποπτοι μεταβίβαζαν τις μετοχές αυτών των εταιρειών σε ξένο αγοραστή που ήθελε να αγοράσει γη από αυτές. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρείες έκλεισαν εντελώς για να μπορέσουν οι ξένοι πελάτες να αναλάβουν την κυριότητα.

Ο κ. Ντέιβιντ έχει κατηγορηθεί ότι ενεργούσε ως εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας μαζί με τον κ. Μάρκους και τον κ. Πολ. Ένα άλλο άτομο, που προσδιορίζεται μόνο ως η κυρία Oksana, έχει επίσης κατηγορηθεί ότι έλαβε μετοχική ιδιοκτησία από την εταιρεία.

Οι ύποπτοι φέρεται να τράπηκαν σε φυγή αφού η εταιρεία τους κατηγορήθηκε αρχικά από το δικαστήριο της Ταϊλάνδης. Μέχρι στιγμής, μόνο ο κ. Ντέιβιντ έχει συλληφθεί. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση και θα παραδοθεί στους αστυνομικούς που είναι υπεύθυνοι για την υπόθεση. Δεν έδωσε αμέσως καμία έκκληση ή δήλωση για τους ισχυρισμούς.

Η αστυνομία αναζητά τους υπόλοιπους υπόπτους.

Ειδικά στο Πουκέτ, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι και οι υπηρεσίες καταπολεμούν τους αλλοδαπούς που χρησιμοποιούν ταϊλανδούς υποψηφίους για να κατέχουν ή να αγοράζουν γη, κάτι που είναι αντίθετο με το νόμο για ξένους υπηκόους. Αυτό προέρχεται αρχικά από μια ιογενή περίπτωση ενός Ελβετού που φέρεται να κλώτσησε μια Ταϊλανδέζα από τα βήματά του στο Πουκέτ, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι τα σκαλιά καταπατούσαν δημόσια παραλία. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε αυξημένος έλεγχος σχετικά με την ιδιοκτησία γης και την καταπάτηση στο Πουκέτ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.