Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Ταϊλανδοί και Φιλιππινέζοι τρανσέξουαλ μαλώνουν στην Μπανγκόκ και άλλα

 

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 4 Μαρτίου έως Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Οι αστυνομικοί του Muang Nakhon Ratchasima έλαβαν καταγγελία πυροβολισμών μπροστά από το Centre Point Hotel στο Terminal 21 Korat, Nakhon Ratchasima, με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό.

Πολλοί νόμιζαν ότι συνέβη ένα παρόμοιο περιστατικό, που χρονολογείται στις 8 Φεβρουαρίου 2020, καθώς ένας στρατιώτης έκανε έξαψη και πυροβόλησε μαζικά ανθρώπους στον τερματικό σταθμό 21 Korat. Ως αποτέλεσμα, υπήρξαν 30 θύματα και 58 τραυματίες.

2. Ο διοικητής του τμήματος 5 της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, έδωσε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ των τρανσέξουαλ της Ταϊλάνδης και των Φιλιππίνων στο Soi Sukhumvit 11, Watthana, Μπανγκόκ.

Το περιστατικό δεν είχε καμία σχέση με τις επίσημες σχέσεις μεταξύ Ταϊλάνδης και Φιλιππίνων και τα θέματα απευθύνθηκαν στον Πρέσβη των Φιλιππίνων στην Ταϊλάνδη για αμοιβαία κατανόηση.

3. Η αστυνομία της πόλης Trang συνέλαβε έναν άνδρα που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Straumann, 60χρονος Ελβετός υπήκοος, μετά από φερόμενη επίθεση στην κυρία Natchanan Khickkham, μια 58χρονη Ταϊλανδέζα, σε ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη Trang.

Κρατείται σε δικαστήριο και του απαγορεύεται να φύγει από την Ταϊλάνδη.

Αυτό το περιστατικό έχει συγκλονίσει την Ταϊλάνδη και έχει προκαλέσει οργή.

4. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϊλάνδης (UTCC) Thanawat Phonwichai αποκάλυψε δημόσια το αναμενόμενο ποσό δαπανών κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νερού Maha Songkran 2024 από την 1η έως την 21η Απριλίου, με συνολικό εκτιμώμενο ποσό 130 δισεκατομμυρίων μπατ.

Ο κ. Sanga Ruangwattanakul, πρόεδρος της Επιχειρηματικής Ένωσης Khaosan, αποκάλυψε δημόσια την προετοιμασία για το επερχόμενο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Songkran 2024 στην οδό Khaosan, Μπανγκόκ, από τις 13 έως τις 15 Απριλίου.

Ετοιμαστείτε να βραχείτε!

5. Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν αφότου η κ. Paetongtarn Shinawatra αποκάλυψε δημόσια το δρομολόγιο του Thaksin Shinawatra από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου στη γενέτειρά του, το Chiang Mai.

Αυτή η επίσκεψη στο Τσιάνγκ Μάι θα είναι η πρώτη του φορά μετά από φυγή στο εξωτερικό για 17 χρόνια, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, να είστε ασφαλείς!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.