Συνελήφθη ύποπτος στο Πουκέτ για συμμετοχή σε επενδυτική απάτη

Πουκέτ -

Ένας ύποπτος συνελήφθη στο Πουκέτ και παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι συμμετείχε σε επενδυτική απάτη με αποζημίωση άνω του ενός εκατομμυρίου μπατ.

Η αστυνομία από το Γραφείο Διερεύνησης του Κυβερνοεγκλήματος είπε στο Phuket Express ότι είχε λάβει πολλές αναφορές από θύματα που επένδυσαν σε μια πλατφόρμα συναλλαγών Crypto. Ένας ύποπτος επικοινώνησε μαζί τους μέσω Facebook και τους έπεισε να επενδύσουν με υψηλά οφέλη μέσω της εφαρμογής «Coinbase Wallet». Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους αφού έκαναν την επένδυσή τους. Το συνολικό κόστος των ζημιών ήταν πάνω από 1,400,000 εκατομμύρια μπατ.

Η αστυνομία συνέχισε την έρευνά της και συνέλαβε έναν ύποπτο που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Tei, 25 ετών, σε ένα σπίτι στο Wichit του Mueang Phuket. Η σύλληψη έγινε αφότου το Επαρχιακό Δικαστήριο Songkhla εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του για απάτη και εισαγωγή ψευδών πληροφοριών σε διαδικτυακά συστήματα. Ο ύποπτος παραδέχτηκε την κατηγορία και είπε επίσης στην αστυνομία ότι άνοιξε έναν τραπεζικό λογαριασμό για κάποιον άλλο, γνωστό ως λογαριασμός αλόγου, στον οποίο έλαβε 800 μπατ.

Η αστυνομία για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είπε στο Phuket Express ότι έχει συλλάβει συνολικά 11 υπόπτους για αυτήν την απάτη μέχρι στιγμής. Το Phuket Express σημειώνει ότι οι σχετικά πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές έχουν πλέον καταστήσει παράνομο για τους ανθρώπους να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς για άλλους που χρησιμοποιούνται για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα το κοινό της Ταϊλάνδης να μην ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς για άλλους, ειδικά αγνώστους, καθώς κάποιος μπορεί πλέον να θεωρηθεί νομικά υπεύθυνος για οτιδήποτε κάνει ο παραλήπτης με τον λογαριασμό.

Παρόμοιο περιστατικό:

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Πουκέτ επειδή άνοιξε έναν τραπεζικό λογαριασμό, που ονομάζεται λογαριασμός αλόγου, για απατεώνες επενδυτικών σχεδίων.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.