Άνδρας συνελήφθη στο Πουκέτ επειδή άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό για απατεώνες επενδύσεων

Πουκέτ -

Ένας άνδρας συνελήφθη στο Πουκέτ επειδή άνοιξε έναν τραπεζικό λογαριασμό, που ονομάζεται λογαριασμός αλόγου, για απατεώνες επενδυτικών σχεδίων.

Η αστυνομία της εθνικής οδού του Πουκέτ είπε στο Phuket Express ότι συνέλαβε τον κ. Eakkapon Lieamvinit, 36 ετών, στην παραλία Freedom στο Patong μετά από πληροφορία από συναδέλφους της επιβολής του νόμου ότι ένας καταζητούμενος ύποπτος βρισκόταν σε εκείνη την τοποθεσία.

Η σύλληψη έγινε αφού το Δημοτικό Δικαστήριο της Βόρειας Μπανγκόκ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης τον Δεκέμβριο του 2022 για τον Eakkapon για απάτη και εισαγωγή ψευδών πληροφοριών σε ένα διαδικτυακό σύστημα που εμπλέκεται σε παράνομες επενδυτικές απάτες.

Ο Eakkapon είπε στην αστυνομία της εθνικής οδού ότι προσλήφθηκε από τον φίλο του στη Μιανμάρ, του οποίου το πλήρες όνομα δεν γνώριζε, για να ανοίξει τον τραπεζικό λογαριασμό και έλαβε 2,500 μπατ. Ο Eakkapon ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε τι θα έκανε ο φίλος του με τον τραπεζικό του λογαριασμό, νομίζοντας ότι απλώς τον βοηθούσε να ανοίξει έναν προσωπικό λογαριασμό τον οποίο ο άνδρας, λόγω του ότι ήταν αλλοδαπός, δεν μπορούσε να ανοίξει ο ίδιος.

Ο Eakkapon οδηγήθηκε πίσω στο αστυνομικό τμήμα Dusit στην Μπανγκόκ για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Το Phuket Express σημειώνει ότι οι σχετικά πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές έχουν πλέον καταστήσει παράνομο για τους ανθρώπους να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς για άλλους που χρησιμοποιούνται για εγκληματικές δραστηριότητες. Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα το κοινό της Ταϊλάνδης να μην ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς για άλλους, ειδικά αγνώστους, καθώς κάποιος μπορεί πλέον να θεωρηθεί νομικά υπεύθυνος για οτιδήποτε κάνει ο παραλήπτης με τον λογαριασμό.

Εγγραφειτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.