Η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης ζητά από το Συνταγματικό Δικαστήριο να αναστείλει και να διερευνήσει την υποψήφια πρωθυπουργό Pita Limjaroenrat για μετοχές μέσων ενημέρωσης

Ταϊλάνδη -

Η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης (EC) συμφώνησε να στείλει την υπόθεση της συμμετοχής των μέσων ενημέρωσης ITV της Pita στο Συνταγματικό Δικαστήριο και ζήτησε να αναστείλει αμέσως τον Pita ως μέλος του κοινοβουλίου της Ταϊλάνδης.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Ο Pita Limjaroenrat, ο ηγέτης και υποψήφιος πρωθυπουργός του Κόμματος Move Forward, βρίσκεται επί του παρόντος υπό έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη συμμετοχή του στην iTV Plc.

Τώρα για την ενημέρωση:

Την Τετάρτη (12 Ιουλίουth) γύρω στις 10:15 π.μ. η Εκλογική Επιτροπή (EC) ενέκρινε επισήμως να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης να αναστείλει αμέσως τον κ. Pita Limjaroenrat, ο οποίος είναι επί του παρόντος αρχηγός και υποψήφιος πρωθυπουργός του Κόμματος Move Forward, ως μέλος του Κοινοβουλίου.

Αυτό έρχεται μία ημέρα πριν από την εκλογή για τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης στο κοινοβούλιο σε κοινή συνεδρίαση μεταξύ της Γερουσίας που διορίστηκε από τη Χούντα και της εκλεγμένης Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το αίτημα αναστολής ήρθε μετά την Εκλογική Επιτροπή (ΕΚ) την Τετάρτη (12 Ιουλίου).th) αποφάσισε να στείλει την υπόθεση της έρευνας για την υποτιθέμενη συμμετοχή της Pita στην iTV Plc στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Έχει αναφερθεί ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο θα πραγματοποιήσει την εβδομαδιαία συνεδρίασή του σήμερα το απόγευμα. Εάν η Εκλογική Επιτροπή (ΕΚ) έχει αποστείλει επιτυχώς την υπόθεση πριν από την ώρα της συνεδρίασης, το κοινό θα δει εάν το δικαστήριο θα αποφασίσει επίσημα για το αίτημα.

Το Κόμμα Move Forward εξέδωσε αμέσως μια καυστική απάντηση, υποστηρίζοντας ότι το αίτημα και η έρευνα την τελευταία στιγμή παραβίασαν τους κανόνες και τους κανονισμούς της ίδιας της Εκλογικής Επιτροπής. Δεν υπήρξε επίσημη αντίκρουση από την EC.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι ο Πίτα θα μπορούσε ακόμα να προταθεί για Πρωθυπουργός, ακόμη και αν ανασταλεί, αλλά πολλοί γερουσιαστές και βουλευτές μπορούν να επιλέξουν να μην ψηφίσουν κάποιον στο πλαίσιο επίσημης έρευνας από δικαστήριο της Ταϊλάνδης.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.