Το Soi Dog υποστηρίζει τον στόχο του Πουκέτ να γίνει η πρώτη χωρίς λύσσα επαρχία στην Ταϊλάνδη

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Το Πουκέτ θα ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Ελέγχου Νοσημάτων (DDC) ως η πρώτη επαρχία στην Ταϊλάνδη που είναι απαλλαγμένη από τη λύσσα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Soi Dog Foundation με έδρα το Πουκέτ – του οποίου το πρόγραμμα CNVR αδέσποτων ζώων (Catch, Neuter, Vaccinate, Return) είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο – ενέκρινε την πρόσφατη ανακοίνωση του Dr. Tares Kassanairawiwong, Γενικού Διευθυντή του Τμήματος Ασθενειών Έλεγχος, της πρόθεσης να συνεργαστούμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας και το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να γίνει το Πουκέτ η πρώτη επαρχία χωρίς λύσσα στην Ταϊλάνδη.

Αρκετές κορυφαίες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τον Έλεγχο της Λύσσας (GARC), συμφωνούν ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την εξάλειψη της λύσσας στους ανθρώπους είναι η εξάλειψή της στους σκύλους. Ο εμβολιασμός του 70% των σκύλων σε μια περιοχή θα έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη της λύσσας. Είναι παρόμοια κατάσταση με τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων σκύλων. Η στείρωση του 80% των σκύλων σε μια περιοχή θα οδηγήσει σε συνεχή μείωση του αριθμού, εφόσον τηρείται ένα πρόγραμμα συντήρησης. Αυτό προβλέπεται ότι οι εμβολιασμένοι και στειρωμένοι σκύλοι αφήνονται στη θέση τους για να δημιουργηθεί ανοσία της αγέλης και να αποτραπεί η κατάληψη μιας περιοχής από νέα, μη στειρωμένα σκυλιά.

Ο Διευθυντής CNVR της Soi Dog, Δρ. Tuntikorn Rungpatana, λέει ότι ακριβώς έτσι λειτουργεί το πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας του ιδρύματος. Τα δεδομένα που συνέλεξε η Soi Dog δείχνουν ότι πάνω από το 80% των αδέσποτων σκύλων στην επαρχία του νησιού έχουν ήδη στειρωθεί και εμβολιαστεί καθώς το ίδρυμα έχει προσπαθήσει για πολλά χρόνια να βοηθήσει στην εξάλειψη της θανατηφόρας ασθένειας.

«Η Soi Dog είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με όλους τους τομείς για να βοηθήσει να γίνει το Πουκέτ η πρώτη επαρχία χωρίς λύσσα στην Ταϊλάνδη και είμαστε ενθουσιασμένοι με την τελευταία ανακοίνωση», δήλωσε ο Δρ. Tuntikorn.

Από την ίδρυση του Soi Dog το 2003, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός συνεργάστηκε με κυβερνητικές υπηρεσίες και το ευρύτερο κοινό του Πουκέτ για την αντιμετώπιση των αντιληπτών ζητημάτων που προκαλούνται από αδέσποτους σκύλους και γάτες, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας κινητών κλινικών στειρώσεων/στειρώσεων και εμβολιασμού σε καθεμία από τις περιοχές του νησιού. υποπεριφερειών και την καθιέρωση προγραμμάτων κοινωνικής προσέγγισης και ανθρώπινης εκπαίδευσης, σκοπός των οποίων είναι να διδάξουν στις τοπικές κοινωνίες και τους μαθητές του σχολείου πώς να αλληλεπιδρούν με τα αδέσποτα ζώα. Η Soi Dog πραγματοποιεί επί πολλά χρόνια επίσης εμβολιασμούς και τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους των σκύλων που φιλοξενούνται στο κρατικό καταφύγιο αδέσποτων σκύλων.

Η πρόσφατη ανακοίνωση είναι ένα περαιτέρω βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς η προσπάθεια για την εξάλειψη της λύσσας μπορεί να είναι επιτυχής μόνο μέσω μιας ευρύτερης συνεργασίας.

«Το Soi Dog Foundation αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δεν μπορεί να λυθεί μόνο από έναν οργανισμό, αλλά μάλλον απαιτεί συνεργασία από όλους τους τομείς», δήλωσε ο Δρ Tuntikorn.

Ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων και τα σχετικά τμήματα έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιήσουν συνάντηση στο Πουκέτ τον Ιούλιο για να συζητήσουν περαιτέρω, με τον Δρ Tuntikorn να συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Soi Dog. Θα πραγματοποιηθεί επίσης επίσκεψη στο καταφύγιο Soi Dog, ώστε όλα τα μέρη να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα CNVR του ιδρύματος.

Η Soi Dog εργάστηκε ακούραστα για είκοσι χρόνια για να βοηθήσει την Ταϊλάνδη να απαλλαγεί από τη λύσσα και, μόνο πέρυσι, τα προγράμματα ενημέρωσης της κοινότητας και ανθρώπινης εκπαίδευσης του ιδρύματος έλαβαν θεραπεία σε περισσότερα από 10,000 ζώα και σχεδόν 11,000 παιδιά, αντίστοιχα. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός συνεχίζει επίσης να εντείνει τις προσπάθειές του για την εξάλειψη της λύσσας με την πρόσφατη επέκταση του προγράμματος CNVR σε 14 ομάδες, καλύπτοντας ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή της Μπανγκόκ και τις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης, και αναμένει να περάσει το ορόσημο αργότερα αυτό το έτος με ένα εκατομμύριο σκύλους και γάτες πανελλαδικά από το πρόγραμμα από το 2003.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.