Το Πουκέτ θα ανακοινωθεί ως η πρώτη επαρχία στην Ταϊλάνδη που είναι απαλλαγμένη από τη λύσσα

Πουκέτ -

Το Πουκέτ θα ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Ελέγχου Νοσημάτων (DDC) ως η πρώτη επαρχία στην Ταϊλάνδη που είναι απαλλαγμένη από τη λύσσα.

Ο αντικυβερνήτης του Πουκέτ Danai Sunantharod είπε στο Phuket Express ότι ο γενικός διευθυντής του DDC Doctor Tanet Kratsanaitawiwong είπε ότι υποστηρίζουν με επιτυχία το Πουκέτ ως την πρώτη επαρχία χωρίς λύσσα στην Ταϊλάνδη. Δεν υπάρχουν πρόσφατοι θάνατοι από λύσσα στην επαρχία αφού συνέχισαν να προλαμβάνουν και να ελέγχουν τη νόσο της λύσσας τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους.

Το 2018 υπήρχαν 18 άνθρωποι που πέθαναν από λύσσα στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, πέρυσι ο αριθμός των θανάτων από τη λύσσα ήταν μόλις τρία άτομα.

Τα τελευταία 15 χρόνια, κανένας στο Πουκέτ δεν πέθανε από λύσσα. Το Πουκέτ θα ανακοινωθεί επίσημα ως η πρώτη επαρχία στην Ταϊλάνδη που είναι απαλλαγμένη από τη λύσσα. Αυτό θα επιτρέψει στους τουρίστες να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν επισκέπτονται το Πουκέτ.

========================

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.