Ακέφαλο Dugong βρέθηκε στην παραλία στο Krabi

ΦΩΤΟ: Krabi News

Κράμπι –

Ένα ακέφαλο σκάμμα βρέθηκε σε παραλία της συνοικίας Nuea Klong.

Ο δήμαρχος του χωριού, ο κ. Yongyut Fangkhwa, ενημερώθηκε από ντόπιους για το περιστατικό την Τετάρτη (19 Απριλίουth). Έφτασε στην παραλία Baan Lang Koh για να βρει το ακέφαλο dugong. Το dugong ζύγιζε περίπου 100 κιλά και είχε μήκος δύο μέτρα.

Ο κ. Yongyut είπε στο Phuket Express ότι το dugong μπορεί να είχε κολλήσει σε ένα δίχτυ ψαρέματος πριν του κόψουν το κεφάλι. Είναι επίσης πιθανό κάποιος να ήθελε να πάρει τους κυνόδοντές του καθώς υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στην Ταϊλάνδη που πιστεύουν ότι οι κυνόδοντες είναι ιεροί και πολύτιμοι.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό δεν είναι ντόπιοι ψαράδες σύμφωνα με τον Yongyut. Οι ντόπιοι και οι ψαράδες εδώ ξέρουν ότι πρέπει να διατηρήσουν το dugong και την τροφή του, το θαλάσσιο γρασίδι, στη θάλασσα.

Ο αρχηγός του χωριού υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία και ενημερώθηκε το Κέντρο Έρευνας Θαλάσσιων Ζώων στο Τρανγκ. Την Πέμπτη (20 Απριλίουth) έρχονται στην παραλία για να πάρουν το νεκρό ντουγκόνγκ.

Το Phuket Express σημείωσε ότι το dugong είναι ένα από τα δεσμευμένα ζώα της Ταϊλάνδης.

Αυτό δυστυχώς δεν είναι το πρώτο dugong που βρέθηκε νεκρό πρόσφατα στο Krabi:

Ένα dugong βρέθηκε νεκρό στη θάλασσα στο Krabi.

Ένα dugong βρέθηκε δυστυχώς νεκρό σε ένα νησί στο Krabi.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2023!

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.