ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ολλανδός συνελήφθη στο Πουκέτ για παράνομη αλίευση ψαριών στο εθνικό πάρκο Krabi

Πουκέτ -

Ένας Ολλανδός συνελήφθη στο Πουκέτ αφού έπιασε παράνομα ψάρια στην περιοχή του εθνικού πάρκου Krabi την περασμένη εβδομάδα.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Ένας αλλοδαπός πιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πιάνει ψάρια παπαγάλων σε μια περιοχή του εθνικού πάρκου στο Κράμπι. Το βίντεο είχε αρχικά παρατηρηθεί στο TikTok και στη συνέχεια κοινοποιήθηκε ευρέως από «αγανακτισμένους» Ταϊλανδούς.

Ένας αλλοδαπός άνδρας που φέρεται να έπιανε παράνομα ψάρια σε ένα εθνικό πάρκο στο Κράμπι δημοσίευσε μια συγγνώμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με πολλές πηγές ειδήσεων της Ταϊλάνδης.

Τώρα για την ενημέρωση μαςte

Ο Υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Varawut Silpa-archa ανάρτησε στο Facebook του το εξής σήμερα το πρωί.

Χθες (15 Αυγούστουth) στις 3:30 μ.μ. αξιωματικοί συνέλαβαν τον κ. Roslan Benedia από την Ολλανδία. Συνελήφθη στο Πουκέτ.

Ο κ. Roslan παραδέχτηκε ότι νοίκιασε μια βάρκα από το νησί Phi Phi Don στο νησί Phi Phi Lay στις 9 Αυγούστουth. Ο κύριος Κριτσάνα ήταν ο καπετάνιος του σκάφους (Το πλήρες όνομα του καπετάνιου δεν δόθηκε από τον Varawut). Η ομάδα είχε σταματήσει για να πιάσει ψάρια και ο καπετάνιος και ο Ρόσλαν ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν ότι η περιοχή ήταν σε εθνικό πάρκο.

Και οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Phi Phi για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Ο Ρόσλαν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο σημαντικού χρόνου φυλάκισης και προστίμων, καθώς και απέλασης και πιθανόν να μπει στη μαύρη λίστα σύμφωνα με τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς νόμους στην Ταϊλάνδη. Δεν είναι σαφές τι θα απαγγελθεί στον αρχηγό από την ώρα του Τύπου.

Στη διαδικτυακή απολογία του Roslan δήλωσε ότι λυπάται για το περιστατικό και επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τους αυστηρούς νόμους για το ψάρεμα στις περιοχές των εθνικών πάρκων και ικέτευσε για συγχώρεση. Ωστόσο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος φέρεται να έχει εξαγριωθεί με το περιστατικό και ζήτησε να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος στον Roslan.

Τα κοινωνικά μέσα της Ταϊλάνδης πέρασαν επίσης μεγάλο μέρος της περασμένης εβδομάδας «αγανακτισμένα» για το περιστατικό, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Τα μέσα TPN θα παρέχουν περαιτέρω ενημερώσεις σχετικά με αυτήν την ιστορία μόλις γίνουν διαθέσιμες.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.