Ταϊλανδικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης «εξοργίστηκαν» με τον αλλοδαπό άνδρα που φέρεται να πιάνει παράνομα ψάρια σε εθνικό πάρκο

ΦΩΤΟ: MGR Online

Κράμπι –

Ένας αλλοδαπός πιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πιάνει ψάρια παπαγάλων σε μια περιοχή του εθνικού πάρκου στο Κράμπι. Το βίντεο είχε αρχικά παρατηρηθεί στο TikTok και στη συνέχεια κοινοποιήθηκε ευρέως από «αγανακτισμένους» Ταϊλανδούς.

Το βίντεο κλιπ είχε γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα, αλλά αργότερα διαγράφηκε από την αρχική πηγή, η οποία φαινόταν να ανέβηκε από τον ίδιο τον αλλοδαπό. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν ήδη ερευνήσει το θέμα.

Το ψάρι παπαγάλος δεν είναι προστατευόμενο θαλάσσιο ζώο, αλλά όλα τα θαλάσσια ζώα δεν επιτρέπεται να αλιεύονται στις περιοχές του εθνικού πάρκου.

Οι ντόπιοι ψαράδες είπαν ότι όταν κατά λάθος έπιασαν παπαγάλους, τους άφησαν πίσω στη θάλασσα. Δεν φημίζονται για το φαγητό.

Ο Sophon Thongee, γενικός διευθυντής του Τμήματος Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων, δήλωσε ότι διεξάγεται πλήρης έρευνα και ότι η πράξη ήταν «απαράδεκτη». Ο Υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Varawut Silpa-archa φέρεται επίσης να ήταν «έξαλλος» με την είδηση ​​και ζήτησε να συγκεντρωθούν όλοι οι πόροι για να συλληφθεί και να κατηγορηθεί ο αλλοδαπός άνδρας στο βίντεο.

Ο Σοφόν πρόσθεσε ότι ο άγνωστος ακόμη ξένος άνδρας είχε επίσης μαχαιρώσει ένα θαλάσσιο χέλι στο βίντεο, κάτι που είπε ότι ήταν μια σκληρή πράξη.

Ο καπετάνιος του Ταϊλανδού αλιευτικού σκάφους που χρησιμοποιήθηκε για το βίντεο φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί και να λαμβάνει συνέντευξη, κατέληξε ο Σοφόν.

Ο αλλοδαπός θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια σε μια φυλακή της Ταϊλάνδης σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους του Εθνικού Πάρκου, καθώς και υψηλά πρόστιμα και τον κίνδυνο να απελαθεί και να μπει στη μαύρη λίστα στη συνέχεια.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.