Ανάλυση: Τα πράγματα πάνε καλά στην Ταϊλάνδη μετά από έναν μήνα αποποινικοποίησης της κάνναβης και ο ουρανός δεν έχει πέσει

Εθνική -

Έχει περάσει ένας μήνας από την αποποινικοποίηση της κάνναβης στις 8 Ιουνίου 2022 και μάλλον μπορούμε να πούμε ότι η Ταϊλάνδη δεν καταρρέει.

Στην πραγματικότητα, οι Ταϊλανδοί και οι ξένοι συμμορφώνονται πολύ καλά με τους νέους κανόνες για την κάνναβη, παρά την αναταραχή που έρχεται γενικά μετά από οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή νόμου. Το πιο συνηθισμένο είναι, φυσικά, ότι η κάνναβη θα είναι ποτέ επίσημα νόμιμη για ψυχαγωγική χρήση και αν δεν είναι, τότε ποιο είναι το νόημα για μερικούς ανθρώπους;

Προς το παρόν, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης έχει τονίσει ότι η κάνναβη προορίζεται μόνο για ιατρική χρήση και αυστηρά, όχι ψυχαγωγική. Αλλά στην πραγματικότητα, κανείς δεν έχει συλληφθεί για χρήση κάνναβης σύμφωνα με τις προτιμήσεις του μέχρι στιγμής, ή το λιγότερο που γνωρίζουμε. Οι τρεις ακόλουθες οδηγίες που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα μπορούσαν επίσης να δώσουν μια καλή εικόνα του τι περιμένει για την κάνναβη στην Ταϊλάνδη.

1. Όσοι ενοχλούν άλλους με καπνό από κάνναβη ή κάνναβη ενδέχεται να αντιμετωπίσουν φυλάκιση έως και τριών μηνών ή πρόστιμο έως 25,000 μπατ ή και τα δύο. Ναι, είναι ο καπνός που φέρνει ένα άτομο σε μπελάδες, όχι η δράση που προηγείται. Τεχνικά χρειάζεται επίσημη καταγγελία και στην αστυνομία. Θεωρητικά, αυτό απαγορεύει το κάπνισμα στο κοινό.

2. Όσοι διευθύνουν ένα εστιατόριο και θέλουν να χρησιμοποιούν κάνναβη στη μαγειρική τους πρέπει να ενημερώσουν πρώτα τους πελάτες ή να βάλουν μια προειδοποιητική πινακίδα που να λέει ότι χρησιμοποιούν κάνναβη ως συστατικό.

3. Η κάνναβη και η κάνναβη θεωρούνται πλέον ως «ελεγχόμενα βότανα» που είναι σημαντικά για την οικονομία, αξίζει να ερευνηθούν και θα υποστηριχθούν για βιώσιμη χρήση στο πλαίσιο του νόμου περί Προώθησης και Προστασίας της Ταϊλανδικής Παραδοσιακής Ιατρικής. Ως ελεγχόμενο βότανο, αυτό επίσης εμποδίζει τους ανήλικους και τους νέους να χρησιμοποιούν το φάρμακο χωρίς την έγκριση του γιατρού.

Η τελευταία οδηγία έχει εκδοθεί για να αποφευχθούν οι αναταράξεις που μπορεί να προκληθούν εν αναμονή της οριστικοποίησης του νομοσχεδίου για την κάνναβη και την κάνναβη, επομένως μάλλον μπορούμε να μαντέψουμε προς το παρόν ότι θα δούμε ένα καλό μέλλον για την κάνναβη στην Ταϊλάνδη.

Επιπλέον, η δημοτικότητα της κάνναβης αυξάνεται απίστευτα γρήγορα μετά από ένα μήνα από την αποποινικοποίηση. Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Διοίκησης Ανάπτυξης ή NIDA επισημαίνει ότι πάνω από το 32.98% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση έχουν εμπειρία με την κάνναβη, δηλαδή περίπου 18.8 εκατομμύρια άτομα σε εθνική κλίμακα.

Το 60.65% αυτών των ανθρώπων δηλώνει ότι βίωσε την κάνναβη μέσω φαγητού ή ποτών, 30.56% μέσω του καπνίσματος, 21.06% μέσω ιατρικής θεραπείας και 6.94% μέσω φύτευσης. Τα άτομα που εγγράφηκαν για να φυτέψουν κάνναβη στα νοικοκυριά τους έχουν επίσης φτάσει τα 980,000 άτομα.

Αυτό υποστηρίζει την ιδέα ότι η Ταϊλάνδη έχει τη δυνατότητα να γίνει παγκόσμιος κόμβος ιατρικής κάνναβης, όπως είπε κάποτε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Υγείας Satit Pitutecha σε ένα σεμινάριο για το πώς η κάνναβη μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της οικονομίας της Ταϊλάνδης.

«Μόλις η βιομηχανία κάνναβης της Ταϊλάνδης τυποποιηθεί σε δύο χρόνια, τότε θα είμαστε έτοιμοι να γίνουμε παγκόσμιος κόμβος ιατρικής κάνναβης για να ενισχύσουμε την οικονομία μας με έναν άνευ προηγουμένου τρόπο», δήλωσε ο Satit.

Ωστόσο, έχουν γίνει ορισμένες προειδοποιήσεις κατά της ψυχαγωγικής χρήσης κάνναβης, όπως στη δήλωση του Δρ. Kiattipoom Wongrachit, Μόνιμου Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, που λέει:

«Οι αξιωματικοί θα παρακολουθούν όσους παραβιάζουν τους κανόνες καπνίζοντας κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς ή πουλώντας ένα κοινό».

Ωστόσο, η δήλωση φαίνεται αμφίβολη όσον αφορά τα αποτελέσματα ή την πιθανή τιμωρία, οπότε το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να προσπαθήσουμε να λάβουμε επιπλέον προφυλάξεις και να περιμένουμε μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος για την κάνναβη και την κάνναβη για να δούμε τι θα ακολουθήσει.

Ορισμένα άλλα μέτρα που έχουν ψηφιστεί μέχρι στιγμής έχουν ως επί το πλείστον στόχο την απαγόρευση της κάνναβης σε σχολεία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κυβερνητικά γραφεία, αστυνομικά τμήματα και για πιλότους, τα οποία είναι ως επί το πλείστον μέτρα κοινής λογικής.

Το νομοσχέδιο για την κάνναβη και την κάνναβη συνεχίζει να συζητείται χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.