Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης καταρρίπτει τις φήμες για την «Κυλύτερη Κρίση του Καιρού» μέχρι τον Σεπτέμβριο

Εθνικός-

Στις 27 Απριλίου 2024, το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης αποκάλυψε δημόσια μια περίπτωση όπου οι Ταϊλανδοί χρήστες του Διαδικτύου διέδιδαν φήμες και προειδοποίησαν για «την πιο καυτή καιρική κρίση της Ταϊλάνδης μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης εξήγησε ότι το καλοκαίρι ξεκινά συνήθως στα μέσα Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι τα μέσα Μαΐου, δυόμισι μήνες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Γη ήταν πιο κοντά στον ήλιο και ο ήλιος ήταν απευθείας πάνω από το κεφάλι, ειδικά τον Απρίλιο, όταν ο ήλιος ήταν σχεδόν απευθείας πάνω από την Ταϊλάνδη γύρω στο μεσημέρι καθημερινά, με αποτέλεσμα την πλήρη έκθεση στο φως του ήλιου.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι κατευθύνσεις του ανέμου διέφεραν και συχνά συνοδεύονταν από χαμηλή πίεση λόγω της ζέστης που επικρατούσε, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σχετικά ζεστές και υγρές συνθήκες, με μέσες θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, καθώς η περίοδος των βροχών ξεκίνησε από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Οκτωβρίου, επικρατεί ο νοτιοδυτικός μουσώνας, φέρνοντας υγρούς ανέμους να καλύπτουν την Ταϊλάνδη. Αυτοί οι άνεμοι βοήθησαν στη διάχυση του ζεστού αέρα και γενικά οδήγησαν σε αυξημένες βροχοπτώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους βοήθησαν στη μείωση των θερμοκρασιών.

Ως εκ τούτου, τον Σεπτέμβριο, που σήμανε το τέλος της περιόδου των βροχών, οι έντονες βροχοπτώσεις ήταν συνηθισμένες σχεδόν σε κάθε μέρος της Ταϊλάνδης. Η μέση θερμοκρασία δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλή λόγω της βροχής. Η κατάσταση της ακραίας καύσωνα στην Ταϊλάνδη ήταν επομένως απίθανο να συμβεί μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.