Βίντεο με ξένος που κόβει την αλυσίδα της αστυνομίας ξεκλειδώνοντας τη ρόδα της μοτοσικλέτας του στο Πουκέτ γίνεται viral, προκαλεί οργή

Πουκέτ-

Σε μια αυθάδη πράξη περιφρόνησης, ένας άγνωστος άνδρας αλλοδαπός μοτοσικλετιστής συνελήφθη στην κάμερα να κόβει μια αστυνομική αλυσίδα που χρησιμοποιήθηκε για να ακινητοποιήσει τη μοτοσικλέτα του, η οποία ήταν σταθμευμένη σε μια ζώνη απαγόρευσης στάθμευσης στην Παλιά Πόλη του Πουκέτ. Το περιστατικό, το οποίο συνέβη στην οδό Phang Nga, έχει προκαλέσει ευρεία προσοχή αφού το βίντεο έγινε viral στις τοπικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή, 26 Απριλίου.

Το βίντεο φαίνεται να δείχνει τον άγνωστο αλλοδαπό να χρησιμοποιεί ένα μεγάλο κόφτη για να κόψει την αλυσίδα που είχαν τοποθετήσει οι αρχές της πόλης του Πουκέτ στον τροχό της μοτοσικλέτας του. Αφού αφαίρεσε επιτυχώς την αλυσίδα, έκανε χειρονομία για σιωπή στον θεατή που βιντεοσκοπούσε την εκδήλωση προτού αναχωρήσει γρήγορα από την περιοχή με το όχημά του.

Σύμφωνα με το άτομο που δημοσίευσε το βίντεο, ο άνδρας επέλεξε να αγοράσει τον κόφτη από ένα κοντινό κατάστημα αντί να προχωρήσει στο αστυνομικό τμήμα της πόλης του Πουκέτ για να διευθετήσει το πρόστιμο. Αυτή η επιλογή οδήγησε σε δημόσια σχόλια, με ορισμένους να σημειώνουν ότι το κόστος του προστίμου θα ήταν μικρότερο από αυτό του κόφτη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης του Πουκέτ, συνταγματάρχης Pratueng Phonmana, ενημέρωσε το Phuket Express ότι οι αρχές επιβολής του νόμου εξετάζουν επί του παρόντος βίντεο CCTV σε μια προσπάθεια να ταυτοποιήσουν και να εντοπίσουν τον αλλοδαπό άνδρα για μεταγενέστερες νομικές διαδικασίες.

Το Phuket Express προσθέτει ότι η πράξη κοπής της αστυνομικής αλυσίδας συνιστά ζημιά σε κρατική περιουσία, ένα αδίκημα που έχει νομικές συνέπειες πολύ πάνω από κάθε πρόστιμο για μη εξουσιοδοτημένη στάθμευση.

Στην Ταϊλάνδη, οι κυρώσεις για την καταστροφή κρατικής περιουσίας μπορεί να είναι αρκετά αυστηρές. Ενώ η συγκεκριμένη ποινή μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την έκταση της ζημίας και τις περιστάσεις, γενικά περιλαμβάνει έναν συνδυασμό προστίμων και φυλάκισης. Για παράδειγμα, εάν η ζημιά είναι σημαντική, ο δράστης μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα δέκα χρόνια ή πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις πεντακόσιες χιλιάδες μπατ ή και τα δύο.

Η αντίδραση της κοινότητας σε αυτό το περιστατικό ήταν ανάμεικτη, με ορισμένους να εκφράζουν θαυμασμό για το θράσος του άνδρα, ενώ άλλοι να καταδικάζουν την ασέβεια των τοπικών νόμων και να ζητούν ακόμη και να αντιμετωπίσει τη μέγιστη ποινή των δέκα ετών φυλάκισης, πρόστιμο 500,000 μπατ και μετά απέλαση. Η αστυνομία προτρέπει οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για το ποιος είναι ο αλλοδαπός να εμφανιστεί καθώς συνεχίζει την έρευνά του για αυτή την προκλητική πράξη.

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.