Στρατιώτες της Μιανμάρ καταλαμβάνουν ξανά τη βάση Myawaddy μετά την αποχώρηση των μαχητών της αντίστασης

Myawaddy, Μιανμάρ —

Οι στρατιώτες της Μιανμάρ από το 275ο Τάγμα Πεζικού που είχαν διασκορπιστεί κοντά στη Δεύτερη Γέφυρα Φιλίας Ταϊλάνδης-Μυανμάρ, υποχώρησαν πίσω στη βάση τους στο στρατόπεδο Pha Song στο Myawaddy το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την αποχώρηση των αντιστασιακών μαχητών Karen που κατέλαβαν νωρίτερα τη βάση αυτο το μηνα.

Σύμφωνα με αναφορές, έχουν γίνει προετοιμασίες στο στρατόπεδο Pha Song για να φιλοξενηθούν τα στρατεύματα που επέστρεψαν και η εθνική σημαία της Μιανμάρ υψώθηκε στη βάση του 275ου Τάγματος Πεζικού, αντικαθιστώντας τη σημαία Karen. Αυτό έρχεται αφότου οι δυνάμεις κατά της χούντας ύψωσαν τη σημαία Karen στη θέση της εθνικής σημαίας της Μιανμάρ αφού κατέλαβαν τη βάση του 275ου Τάγματος Πεζικού πριν από λίγες ημέρες.

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός Karen (KNLA) φέρεται να αποφάσισε να αποσύρει τα στρατεύματά του για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες αμάχων και να δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη στο Myawaddy Township.

Ωστόσο, οι συγκρούσεις μεταξύ του στρατού της Μιανμάρ και των δυνάμεων αντίστασης συνεχίστηκαν σε πολλά κύματα στις εσωτερικές περιοχές της Μιανμάρ την ίδια ημέρα. Εν τω μεταξύ, εκτοπισμένοι πολίτες της Μιανμάρ που είχαν καταφύγει στο Μάε Σοτ στην επαρχία Τακ της Ταϊλάνδης, επιστρέφουν στα σπίτια τους στη Μιανμάρ.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.