Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Σύνολο 287 οδικών θανάτων στο Songkran και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 15 Απριλίου έως την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανέστειλε την απαίτηση συμπλήρωσης της φόρμας μετανάστευσης «To Mo 6» (TM6) για ξένους ταξιδιώτες που εισέρχονται και εξέρχονται από την Ταϊλάνδη σε 16 χερσαία και θαλάσσια σημεία ελέγχου από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Οκτωβρίου.

    Το έντυπο TM6 είναι η κάρτα άφιξης/αναχώρησης, την οποία οι αλλοδαποί πρέπει να συμπληρώσουν με τα στοιχεία του διαβατηρίου τους και άλλα προσωπικά και ταξιδιωτικά στοιχεία κατά την είσοδο ή την έξοδο από την Ταϊλάνδη.

  2. Η μητροπολιτική αστυνομία της Ταϊλάνδης ερεύνησε μια περίπτωση Ινδού υπόπτου που φέρεται να μαχαίρωσε μια Ταϊλανδή 31 φορές με αποτέλεσμα τον θάνατό της σε ξενοδοχείο στην περιοχή Talat Phlu, Thonburi, Μπανγκόκ.

Ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε τις αδικίες του στην αστυνομία καθώς φέρεται να είχε προσωπική μνησικακία εναντίον της κοπέλας του, του θύματος, και διέπραξε τον φόνο.

3. Η Ταϊλάνδη ανακοινώνει συνολικά 287 θανάτους στην «εκστρατεία Songkran Seven Days of Road Safety»

Η επαρχία με τα συνολικά περισσότερα θύματα ήταν το Τσιάνγκ Ράι με 17 θανάτους.

4. Ο κ. Tienprasit Chaiyapatanan, Πρόεδρος της Ταϊλανδικής Ένωσης Ξενοδόχων (THA), αποκάλυψε δημοσίως ικανοποιητικές τιμές κράτησης καταλυμάτων για μεγάλες εκδηλώσεις Songkran από τις 13 έως τις 15 Απριλίου, με το 90% των ξενοδοχείων να έχουν κλείσει πλήρως σε μεγάλες τουριστικές ζώνες.

Ήταν φυσιολογικό όταν τελείωσε το φεστιβάλ οι τιμές των κρατήσεων καταλυμάτων θα έπεφταν και θα αυξάνονταν σταδιακά τους επόμενους μήνες σε ορισμένες επαρχίες και σε τουριστικά αξιοθέατα.

5. Η συνοριακή περιοχή Ταϊλάνδης-Μυανμάρ γνώρισε κλιμάκωση της σύγκρουσης σήμερα (20 Απριλίου), καθώς οι δυνάμεις της αντίστασης στόχευσαν το στρατιωτικό τάγμα 275 της Μιανμάρ με όλμους και πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η επίθεση έλαβε χώρα κάτω από τη Γέφυρα Φιλίας Ταϊλάνδης-Μυανμάρ Νο. 2 κοντά στο χωριό Yebu στην πόλη Myawaddy, στην πολιτεία Kayin, μόλις 1.5 χιλιόμετρο από τα σύνορα.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, να είστε ασφαλείς!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.