Κορυφαίες εθνικές ιστορίες της Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Songkran World Water Festival και άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, Δευτέρα 8 Απριλίου έως Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Το Τμήμα Καταστολής Φυσικών Πόρων και Περιβαλλοντικού Εγκλήματος της Ταϊλάνδης, αστυνομικοί του Mueang Samut Sakhon και αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησαν επιθεώρηση σε μια ταϊβανέζικη εταιρεία στο Mueang Samut Sakhon, σχετικά με φερόμενη σχέση με την εξαφάνιση 15,000 τόνων επικίνδυνου καδμίου στο Tak.

Οι εμπειρογνώμονες της Ταϊλάνδης για την υγεία και το περιβάλλον προειδοποίησαν για τους σοβαρούς κινδύνους που συνδέονται με την έκθεση στο κάδμιο, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε καρκίνο μέσω της κατανάλωσης ή της εισπνοής.

2. Ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, και οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν επείγουσα σύσκεψη σχετικά με ένα εμπορικό αεροσκάφος της Μιανμάρ που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Mae Sot, Tak.

Αναφέρθηκε ότι οι γερουσιαστές πρότειναν στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να αναθέσει μια κυβερνητική επίσημη μονάδα για τη διαχείριση των προσφύγων και τη δημιουργία καταφυγίων, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

3. Το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα (TMD) ανακοίνωσε ότι επί του παρόντος σημειωνόταν κύμα καύσωνα στο πάνω μέρος της Ταϊλάνδης μέχρι τις 11 Απριλίου 2024. Μια ψυχρή μάζα αέρα από την Κίνα θα κατέβει για να καλύψει τη βορειοανατολική Ταϊλάνδη και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανέφερε το TMD.

Αυτό το μοτίβο του καιρού θα είχε ως αποτέλεσμα μια καλοκαιρινή καταιγίδα στα ανώτερα μέρη της Ταϊλάνδης, που χαρακτηρίζεται από καταιγίδες, ισχυρές ριπές και τοπικές χαλαζοθύελλες. Σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν κεραυνοί.

4. Συνολικά 234 τροχαία ατυχήματα, με 248 τραυματίες και 25 θανάτους, αναφέρθηκαν την Παρασκευή (12 Απριλίου) από το Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών (DDPM) την πρώτη ημέρα (11 Απριλίου) της «Επτά Ημερης Εκστρατείας Οδικής Ασφάλειας». κατά τη διάρκεια του Songkran (11 Απριλίου – 17 Απριλίου) 2024.

Μείνετε ασφαλείς εκεί έξω.

5. Η εντυπωσιακή παρέλαση γέμισε την Μπανγκόκ με ζωηρά χρώματα και υπέροχες αναμνήσεις από το Songkran στην Ταϊλάνδη.

Γιορτάζει τις διαχρονικές παραδόσεις του «Songkran στην Ταϊλάνδη, το παραδοσιακό ταϊλανδικό φεστιβάλ Πρωτοχρονιάς» που έχει καταχωρηθεί ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, να είστε ασφαλείς!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.