Η Ταϊλάνδη παραιτείται από τα έντυπα TM6 σε όλα τα λιμάνια ξηράς και κρουαζιέρας από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι, από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Οκτωβρίου, οι ταξιδιώτες που εισέρχονται και εξέρχονται από την Ταϊλάνδη μέσω και των οκτώ χερσαίων σημείων ελέγχου και λιμανιών κρουαζιέρας θα εξαιρούνται από την υποβολή εντύπων TM6.

Η πολιτική έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την ευκολία, να προωθήσει τον τουρισμό και να τονώσει την εθνική οικονομία.

Αυτή η εξαίρεση αποτελεί μέρος των ευρύτερων κυβερνητικών προσπαθειών για την τόνωση του τουρισμού και την άμβλυνση της συμφόρησης στα σημεία ελέγχου της μετανάστευσης, με στόχο τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της Ταϊλάνδης. Ισχύει και για τα οκτώ χερσαία σημεία ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των Aranyaprathet, Mukdahan, Nong Khai και Betong, καθώς και για οκτώ σημεία ελέγχου κρουαζιέρας και αθλητικών λιμανιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Πατάγια, το Πουκέτ και το Σαμούι.

Το υπουργείο τόνισε ότι η κατάργηση της απαίτησης για το έντυπο TM6 θα μειώσει τη συμφόρηση και θα απλοποιήσει τις διαδικασίες εισόδου. Αυτό αναμένεται να ενθαρρύνει περισσότερα ταξίδια και επενδύσεις στην Ταϊλάνδη, ωφελώντας τελικά την οικονομία μακροπρόθεσμα.

Το έντυπο TM6, το οποίο συμπληρώνουν οι αλλοδαποί κατά την είσοδο και την έξοδο από την Ταϊλάνδη, είχε διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειάς τους και της ασφάλειας του έθνους. Αναφέρει λεπτομερώς τον σκοπό της επίσκεψης των επισκεπτών, όπως ο τουρισμός ή η απασχόληση, και η διάρκεια της παραμονής τους.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.