Η Ταϊλάνδη αναστέλλει την υποβολή του εντύπου μετανάστευσης TM6 για αφίξεις από ξηρά και θάλασσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σε ισχύ από 15 Απριλίου έως 15 Οκτωβρίου 2024 σε 16 χερσαία και θαλάσσια σημεία ελέγχου.

Μπανγκόκ, 14 Απριλίου 2024 – Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανέστειλε την απαίτηση συμπλήρωσης της φόρμας μετανάστευσης «To Mo 6» (TM6) για ξένους ταξιδιώτες που εισέρχονται και εξέρχονται από την Ταϊλάνδη σε 16 χερσαία και θαλάσσια σημεία ελέγχου από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Οκτωβρίου.

Το έντυπο TM6 είναι η κάρτα άφιξης/αναχώρησης, την οποία απαιτείται να συμπληρώσουν οι αλλοδαποί με τα στοιχεία του διαβατηρίου τους και άλλα προσωπικά και ταξιδιωτικά στοιχεία κατά την είσοδο ή την έξοδο από την Ταϊλάνδη. Το έντυπο ακυρώθηκε οριστικά για ξένους ταξιδιώτες που έφτασαν αεροπορικώς από τον Ιούλιο του 2022.

Η εξάμηνη αναστολή του εντύπου TM6 αποσκοπεί στη διευκόλυνση των διαδικασιών μετανάστευσης και στην άμβλυνση της συμφόρησης σε οκτώ σημεία ελέγχου το καθένα για είσοδο από ξηρά και θάλασσα.

Σημεία ελέγχου ξηράς:

  1. Aranyaprathet Immigration Checkpoint, Sa Kaeo
  2. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης Mukdahan, Mukdahan (Μόνο στην επιτρεπόμενη οδό χερσαίας μεταφοράς από τα σύνορα στο σημείο ελέγχου)
  3. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης Nong Khai, Nong Khai (Μόνο στην επιτρεπόμενη οδό χερσαίας μεταφοράς από τα σύνορα προς το σημείο ελέγχου και στην επιτρεπόμενη σιδηροδρομική διαδρομή μεταφοράς από τα σύνορα προς το σιδηροδρομικό σταθμό Nong Khai)
  4. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης Chieng Saen, Τσιάνγκ Ράι (Μόνο στην επιτρεπόμενη οδό χερσαίας μεταφοράς από τα σύνορα στο σημείο ελέγχου)
  5. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης Padang Besar, Songkhla
  6. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης Sadao, Songkhla (Η υπάρχουσα προσωρινή αναστολή του εντύπου TM6, η οποία θα λήξει στις 30 Απριλίου, θα παραταθεί έως τις 15 Οκτωβρίου)
  7. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης Su-ngai Kolok, Narathiwat
  8. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης Betong, Yala

Σημεία ελέγχου για αφίξεις με κρουαζιερόπλοια και γιοτ:

  1. Pattaya Immigration Checkpoint, Chon Buri
  2. Si Racha Immigration Checkpoint, Chon Buri
  3. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης Si Chang, Chon Buri
  4. Χάρτης Ta Phut Immigration Checkpoint, Rayong
  5. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης του Πουκέτ, Πουκέτ
  6. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης Krabi, Krabi
  7. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης Surat Thani, Surat Thani
  8. Σημείο ελέγχου μετανάστευσης Samui, Surat Thani (Μόνο σε επιτρεπόμενη θέση πρόσδεσης στον κόλπο Na Thon)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.