Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νερού Maha Songkran 2024 αποκαλύφθηκε με επικό θέαμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η εντυπωσιακή παρέλαση γέμισε την Μπανγκόκ με ζωηρά χρώματα και υπέροχες αναμνήσεις από το Songkran στην Ταϊλάνδη.

Μπανγκόκ, 11 Απριλίου 2024 – Το «Maha Songkran World Water Festival 2024» άνοιξε σήμερα με ένα επικό πολιτιστικό θέαμα, φέρνοντας τη δόξα των ταϊλανδικών παραδόσεων και πολιτισμών καθώς και την ιστορική σημασία από όλες τις περιοχές της χώρας στην Μπανγκόκ μέσα σε ένα βράδυ σε μια έκταση ενός χιλιομέτρου 20 μεγαλειώδεις πομπές και πάνω από 1,000 καλλιτέχνες που επιδεικνύουν την υπερηφάνεια του έθνους.

Η υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, κα Sudawan Wangsuphakijkosol, είπε «Αυτή η εξωφρενική παρέλαση είναι ένα σπάνιο θέαμα στην καρδιά της Μπανγκόκ. Γιορτάζει τις διαχρονικές παραδόσεις του «Songkran στην Ταϊλάνδη, το παραδοσιακό ταϊλανδικό φεστιβάλ Πρωτοχρονιάς» που έχει καταχωρηθεί ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στον εορτασμό των παραδοσιακών πεποιθήσεων και των τοπικών παραδόσεων που ξεχωρίζουν το Songkran στην Ταϊλάνδη από όλες τις άλλες χώρες.»

Επικεφαλής της παρέλασης του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νερού Maha Songkran 2024 ήταν η Πομπή της εικόνας του Χρυσού Βούδα και η πομπή Maha Songkran με εξαίσιο πλωτήρα που κουβαλούσε τη θεά Nang Songkran του 2024 - Μαχοντάρα Ντέβι, που παρουσίασε η Miss Antonia Porsild, πρώτη επιλαχούσα Miss Universe 2023.

Το δεύτερο τμήμα της παρέλασης ήταν οι ζωντανές πομπές Songkran, που παρουσίαζαν μεγαλειώδεις εορταστικές εκδηλώσεις από 16 επαρχίες:

  • Οι Chiang Mai, Khon Kaen, Chon Buri, Samut Prakan και Nakhon Si Thammarat, των οποίων οι μοναδικές παραδόσεις η Ταϊλάνδη ετοιμάζεται να καταταγεί ως «Φεστιβάλ Πνευματικής Ιδιοκτησίας».
  • Chiang Rai, Nong Khai, Phitsanulok, Songkhla και Buri Ram, όπου οι εορτασμοί Songkran αναγνωρίζονται ως διακριτικοί.
  • Ayutthaya, Nakhon Phanom, Lampang, Loei, Sukhothai και Phuket όπου οι παραδόσεις Songkran πρόκειται να προωθηθούν περαιτέρω.

Το τελευταίο τμήμα της παρέλασης περιελάμβανε την πομπή των μαλακών δυνάμεων – παιχνίδια, φεστιβάλ και ταινίες και σειρές, την πομπή KOL και την πομπή LGBTQ.

Η εναρκτήρια παρέλαση στις 11 Απριλίου ξεκίνησε από τη γέφυρα Phan Fa Lilat, περπατώντας κατά μήκος της λεωφόρου Ratchadamnoen Klang και σε κύκλο γύρω από το Sanam Luang. Η πορεία κάλυψε περίπου 2.5 χιλιόμετρα.


Μια άλλη παρέλαση έχει προγραμματιστεί στις 12 Απριλίου, με έναρξη στις 17.30. και θα βαδίσει σε κύκλο μόνο γύρω από το Sanam Luang.

Για πέντε ημέρες, το Sanam Luang θα είναι η κύρια τοποθεσία για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νερού Maha Songkran 2024.

Στην κεντρική σκηνή θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές και μουσικές παραστάσεις καθώς και σύγχρονες παραστάσεις και παραστάσεις ορχήστρας.

Οι παραδόσεις και οι γιορτές Songkran μοναδικές για τις βόρειες, βορειοανατολικές, ανατολικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της Ταϊλάνδης θα εκτίθενται σε μια ειδική ζώνη. Σε σχέση με αυτό υπάρχουν δραστηριότητες και προθήκες καθώς και εργαστήρια DIY τοπικών τεχνών και χειροτεχνίας από τις πέντε περιοχές.

Θα υπάρχουν επίσης εκθέσεις και δραστηριότητες που σχετίζονται με την ταϊλανδέζικη μαλακή δύναμη, όπως Muay Thai Maha Songkran και ταϊλανδέζικα καλοκαιρινά πιάτα.

Εκπληκτικές δραστηριότητες με βουτήματα θα είναι στην υδάτινη ζώνη με μουσικοχορευτικό σιντριβάνι, σήραγγα νερού, γιγάντια πισίνα και σταθμό νερού.

Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν μια έκθεση drone και μια έκθεση πώλησης τοπικών προϊόντων από όλη τη χώρα.

Στις 13 Απριλίου, την παραδοσιακή Πρωτοχρονιά της Ταϊλάνδης, θα πραγματοποιηθεί μια τελετή αξιοκρατίας και άλλες δραστηριότητες που προωθούν τις ταϊλανδικές παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της Τραγούδι Nam Phra τελετουργικό καθαρισμού μιας εικόνας του Βούδα με αρωματικό νερό ως τρόπος σεβασμού στον Κύριο Βούδα και φέρνοντας καλή τύχη στο άτομο και στο Ροτ Ναμ Νταμ Χούα τελετουργικό – όπου οι νέοι ετοιμάζουν αρωματικό νερό με το οποίο πλένουν τα χέρια των γονιών ή των μεγάλων για να ζητήσουν ευλογία.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης μιας περιβαλλοντικά βιώσιμης εκδήλωσης, η TAT, σε συνεργασία με την PTT Global Chemical, διοργανώνει μια δραστηριότητα GCYOU Turn για τη διαχείριση πλαστικών απορριμμάτων. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να απορρίψουν απορρίμματα πλαστικών μπουκαλιών σε οποιοδήποτε από τα 20 «YOU Turn Drop Points» για αναμνηστικό ή να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες ανακύκλωσης DIY, όπως η μετατροπή των πλαστικών καπακιών σε μπρελόκ και ανοιχτήρι μπουκαλιών ή να αγοράσουν προϊόντα ανακύκλωσης, όπως πουκάμισα με εμπριμέ λουλούδια. πλαστικών απορριμμάτων.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.