Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης παροτρύνει ασφαλείς και σεβασμούς γιορτές Songkran εν μέσω ανησυχιών για βία και παρενόχληση

Εθνικός-

Στις 11 Απριλίου 2024, ο κ. Karom Phonphonklang, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ταϊλάνδης, ζήτησε τη συνεργασία όλων των πολιτών για να παίξουν νερό κατά τη διάρκεια της γιορτής Songkran με ασφάλεια και κατάλληλα.

Η UNESCO κατέγραψε το φεστιβάλ Songkran από την Ταϊλάνδη ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είχε προετοιμαστεί τότε για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νερού Maha Songkran 2024 ως μια σημαντική γιορτή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ταϊλάνδης, το Songkran είναι ένα διασκεδαστικό φεστιβάλ που γιορτάζεται συχνά με αλκοολούχα ποτά. Ωστόσο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε βία και εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Μια έρευνα πολιτών σχετικά με το Φεστιβάλ Songkran 2024 έδειξε ότι το 57.79% της πλειοψηφίας είχε εφαρμόσει σκόνη πηλού στο πρόσωπό τους, το 32.43% βίωσε παρενόχληση και το 76.77% της ηλικιακής ομάδας κάτω των 18 ετών είχε εφαρμόσει σκόνη πηλού στο πρόσωπό τους.

Οι πιο συχνές συμπεριφορές σεξουαλικής παρενόχλησης περιελάμβαναν το άγγιγμα χωρίς άδεια στα χέρια, τα χέρια και τη σωματική επαφή σε ποσοστό 61.45%. Πάνω από το 92.10% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναγνώρισαν ότι η σεξουαλική παρενόχληση ήταν αδίκημα σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο της Ταϊλάνδης.

Οι ανησυχίες κατά τη διάρκεια του Songkran 2024 περιελάμβαναν 85.06% ανησυχίες για τροχαία ατυχήματα, 40.22% ανησυχίες για μεθυσμένους ανθρώπους που προκαλούν καυγάδες και 34.13% ανησυχίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τόνισε τη σημασία του σεβασμού και της εκτίμησης του σώματός του. κανείς δεν πρέπει να παραβιάζει τα δικαιώματα του άλλου πάνω στο σώμα του. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ταϊλάνδης τόνισε ότι δεν πρέπει να διαπράττεται βία, παρενόχληση ή σεξουαλική παρενόχληση οποιασδήποτε μορφής κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Songkran.

Εν τω μεταξύ, Ορισμένες ομάδες έχουν ζητήσει να μην καταναλωθεί αλκοόλ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι η πλειοψηφία των τουριστών είπε στις δημοσκοπήσεις ότι θα προτιμούσε να μην πίνουν αλκοόλ ενώ απολάμβαναν το Songkran.

Το TPN Media σημειώνει ότι μια αντιεπιστημονική δημοσκόπηση που έγινε στις δικές μας σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε σχεδόν την ακριβώς αντίθετη απάντηση σε αυτές τις δημοσκοπήσεις των ομάδων, με τη συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών μας, το 83 τοις εκατό, να λέει ότι προτιμούσε να πίνουν αλκοόλ κατά τη διάρκεια εορτασμών και φεστιβάλ όπως το Songkran.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.