Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για κύμα καύσωνα και καλοκαιρινές καταιγίδες στην Άνω Ταϊλάνδη

Εθνικός-

Στις 9 Απριλίου 2024, το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα (TMD) ανακοίνωσε ότι επί του παρόντος σημειωνόταν κύμα καύσωνα στο πάνω μέρος της Ταϊλάνδης μέχρι τις 11 Απριλίου 2024. Μια ψυχρή μάζα αέρα από την Κίνα θα κατέβαινε για να καλύψει τη βορειοανατολική Ταϊλάνδη και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας , είπε το TMD.

Εν τω μεταξύ, το πάνω μέρος της Ταϊλάνδης θα είχε ζεστό έως καυτερό καιρό γενικά. Επιπλέον, από τις 9 έως τις 11 Απριλίου, θα υπάρχουν κύματα δυτικού ανέμου που θα περνούν από τη Μιανμάρ και την άνω βόρεια Ταϊλάνδη.

Αυτό το μοτίβο του καιρού θα είχε ως αποτέλεσμα μια καλοκαιρινή καταιγίδα στα ανώτερα μέρη της Ταϊλάνδης, που χαρακτηρίζεται από καταιγίδες, ισχυρές ριπές και τοπικές χαλαζοθύελλες. Σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν κεραυνοί.

Ο αντίκτυπος θα ήταν αρχικά αισθητός στη βορειοανατολική περιοχή, με άλλες περιοχές να αντιμετωπίζουν τις όψιμες επιπτώσεις.

Συνιστάται στους πολίτες των περιοχών αυτών να είναι προσεκτικοί από τον κίνδυνο των καλοκαιρινών καταιγίδων. Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από μεγάλα δέντρα, σε αδύναμες κατασκευές και να μην είναι ανθεκτικοί κτίρια.

Όσο για τους γεωπόνους, συμβουλεύτηκαν επίσης να προετοιμαστούν και να λάβουν προφυλάξεις για την προστασία των γεωργικών προϊόντων και των ζώων τους από πιθανές ζημιές.

Ατμοσφαιρική ρύπανση PM 2.5: Στις βόρειες, βορειοανατολικές και κεντρικές περιοχές, σημειώθηκε μέτρια έως υψηλή συσσώρευση σωματιδίων σκόνης και καπνού λόγω των ασθενών ανέμων που επικρατούσαν στις περιοχές αυτές.

Ευτυχώς, Με το Songkran να ξεκινά στην Ταϊλάνδη, το κρύο νερό από τις νερομαχίες θα βοηθούσε τους ανθρώπους να χαλαρώσουν σε πολλές περιοχές.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.