Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης στοχεύει να αναδείξει το Koh Samui στα 10 πιο ελκυστικά νησιά παγκοσμίως

Εθνικός-

Στις 8 Απριλίου 2024, η κ. Sudawan Wangsuphakijkosol, υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια την πολιτική της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης να αναδείξει το Koh Samui ως ένα από τα 10 πιο ελκυστικά νησιά παγκοσμίως.

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin επιθεώρησε το Koh Samui και το Surat Thani και συζήτησε με ντόπιους σχετικά με τον τουρισμό και την οικονομία.
Η Srettha είχε στόχο να κατατάξει το Koh Samui στα 10 πιο ελκυστικά νησιά παγκοσμίως. Ο Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικής Προώθησης του Κο Σαμούι και η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) θα ενσωματωθούν για να δημοσιοποιήσουν τις τοπικές της ταυτότητες, συμπεριλαμβανομένης της λιχουδιάς και του τρόπου ζωής, σύμφωνα με το Sudawan.
Παρόλο που ο τρέχων τουρισμός στο Κο Σαμούι είχε επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς παρόμοια με την περίοδο πριν από την COVID-19, οι τοπικοί επιχειρηματίες όπως οι μασέρ και άλλες ειδικότητες ήταν σε έλλειψη. Η Σουνταβάν δήλωσε ότι ο τρέχων αριθμός ειδικευμένων εργαζομένων μειώθηκε από 120,000 άτομα σε 50,000 σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την Covid 19.
Οι τοπικοί τουριστικοί επιχειρηματίες ζήτησαν από το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού να πραγματοποιήσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για να ανταποκριθεί στη ζήτηση της τουριστικής βιομηχανίας που ήταν συνεπής με την πολιτική του Υπουργείου για ανάπτυξη τουριστικού προσωπικού, είπε η Σουνταβάν.
Επιπλέον, η Srettha θα παρουσίαζε το έργο του Cruise Terminal σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης το 2024 για συζήτηση, καθώς θα αυξήσει τον αριθμό των ποιοτικών τουριστών. Η προτεινόμενη διαδρομή πλοήγησης κρουαζιέρας θα εκτελούσε από τη Σιγκαπούρη στο Χονγκ Κονγκ μέσω του Κόλπου της Ταϊλάνδης και οι κρουαζιέρες θα ελλιμενίζονταν στο Koh Samui στο Surat Thani και στο λιμάνι Laem Chabang στο Chonburi.
Για το Andaman, το Υπουργείο Μεταφορών της Ταϊλάνδης σχεδίαζε να δημιουργήσει τερματικούς σταθμούς κρουαζιέρας στο Πουκέτ και το Κράμπι, σύμφωνα με το Σουνταβάν.
Σύμφωνα με το Sudawan, τα στατιστικά έδειξαν ότι μεγάλα κρουαζιερόπλοια και τουρίστες επισκέφτηκαν την Ταϊλάνδη από την 1η Ιανουαρίου έως τις 7 Απριλίου 2024 με συνολικά 100 ταξίδια και 214,097 άτομα. Το λιμάνι του Πουκέτ κατείχε το ρεκόρ για τις περισσότερες αφίξεις επιβατών με το Chonburi και το Surat Thani να ακολουθούν αντίστοιχα.

Η Pattaya έχει συζητήσει εδώ και καιρό έναν δικό της τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στο Bali Hai Pier, σημειώνει το The Pattaya News, αλλά δεν βρίσκεται κοντά σε ένα ολοκληρωμένο έργο ή πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο εγγύς μέλλον, με το 2026 να είναι το νωρίτερο που θα ξεκινήσει η κατασκευή. Καλύψαμε περισσότερα για αυτήν την πρόταση εδώ.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.