Βασικές συμβουλές για ασφαλές και χαρούμενο Φεστιβάλ Songkran

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Καθώς πλησιάζει το Φεστιβάλ Songkran, ο ενθουσιασμός δημιουργείται τόσο στους Ταϊλανδούς όσο και στους διεθνείς γλεντζέδες, που θέλουν να βουτήξουν στους εορτασμούς της παραδοσιακής Πρωτοχρονιάς της Ταϊλάνδης. Το φεστιβάλ, γνωστό για τις τρελές νερομαχίες και την πολιτιστική του σημασία, προσελκύει πλήθη που θέλουν να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες συμπίπτουν επίσης με μια περίοδο όπου πολλοί ταξιδεύουν στις πατρίδες τους. Για να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές και ευχάριστο Songkran, οι ειδικοί έχουν συντάξει μια λίστα με βασικές συμβουλές.

Συνιστάται στους ταξιδιώτες να σχεδιάζουν προσεκτικά τις διαδρομές τους, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες του δρόμου και την πιθανή κυκλοφοριακή συμφόρηση, για να εξασφαλίσουν μια ομαλή διαδρομή. Η επαρκής ανάπαυση είναι ζωτικής σημασίας για όσους οδηγούν για την πρόληψη ατυχημάτων που προκαλούνται από κόπωση. Συνιστάται ένα κιτ ετοιμότητας που περιέχει γενόσημα φάρμακα για κοινές παθήσεις, παράλληλα με έναν ενδελεχή έλεγχο του οχήματος που εστιάζεται σε βασικά στοιχεία όπως η μπαταρία, τα ελαστικά, τα φώτα, τα φρένα και το ψυγείο. Η διατήρηση μιας λίστας αριθμών επείγουσας ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την αστυνομία, την τουριστική αστυνομία, την τηλεφωνική γραμμή κίνησης και τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση τυχόν απροσδόκητων καταστάσεων. Η εξασφάλιση ασφάλισης ατυχημάτων μπορεί επίσης να προσφέρει ηρεμία για τα απρόβλεπτα.

Οι νερομαχίες του Songkran είναι ένα αποκορύφωμα, ωστόσο απαιτούν προσοχή για την αποφυγή προβλημάτων υγείας. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παραμείνουν ενυδατωμένοι, να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό όπως καπέλα και γυαλιά ηλίου και να εφαρμόζουν αντηλιακό για να προστατεύονται από τον ήλιο. Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε το πιο ζεστό μέρος της ημέρας για θαλάσσιες δραστηριότητες και να αποθαρρύνετε την κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση πάγου στο νερό για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους για την υγεία. Μετά τη γιορτή, είναι σημαντικό να κάνετε μπάνιο και να αλλάζετε στεγνά ρούχα αμέσως, αναζητώντας καλά αεριζόμενους χώρους για να χαλαρώσετε και να αναρρώσετε.

Για όσους ανησυχούν ιδιαίτερα για την υγεία του δέρματός τους κατά τη διάρκεια των γιορτών, η εφαρμογή αντηλιακού κάθε δύο ώρες και η επιλογή προστατευτικού ρουχισμού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος και βλάβης του δέρματος. Συνιστάται να παίζετε σε περιοχές με καθαρό νερό και να αποφεύγετε επικίνδυνα υλικά όπως ορισμένους τύπους κιμωλίας. Σε περίπτωση ηλιακού εγκαύματος, το τζελ αλόης βέρα μπορεί να προσφέρει καταπραϋντική ανακούφιση.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.