9 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες επισκέπτονται την Ταϊλάνδη το 1ο τρίμηνο του 2024, λέει το Υπουργείο Τουρισμού της Ταϊλάνδης, η νούμερο ένα Κίνα

Εθνική -

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού της Ταϊλάνδης ανέφερε στις 2 Απριλίου 2024, ότι η Ταϊλάνδη υποδέχτηκε 9.37 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 44% από την ίδια περίοδο του 2023.

Σύμφωνα με τον υπουργό Sudawan Wangsuphakijkosol, αυτοί οι τουρίστες βοήθησαν την Ταϊλάνδη να δημιουργήσει πάνω από 454 δισεκατομμύρια μπατ σε έσοδα από τον τουρισμό.

Οι πέντε πρώτες εθνικότητες τουριστών που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη το 1ο τρίμηνο του 2024 ήταν η Κίνα (1,756,337 άτομα), η Μαλαισία (1,168,574), η Ρωσία (622,813), η Νότια Κορέα (558,873) και η Ινδία (472,952).

Η κ. Sudawan τόνισε ότι ο αριθμός των Ευρωπαίων και Ωκεανών τουριστών, ιδιαίτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει αυξηθεί σημαντικά την περασμένη εβδομάδα λόγω των εορτών του Πάσχα. Αυτή την εβδομάδα, η Ταϊλάνδη δέχτηκε συνολικά 644,328 ξένους τουρίστες, μια μικρή μείωση κατά 6,990 ή 1.07% από την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό μεταφράζεται σε κατά μέσο όρο 92,047 ξένους τουρίστες που φτάνουν στη χώρα κάθε μέρα.

Η κ. Sudawan σημείωσε ότι σημειώθηκαν αυξήσεις κατά 44.08% και 5.03% στις αφίξεις τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μαλαισία, σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, ο αριθμός των τουριστών από την Ινδία, τη Ρωσία και την Κίνα μειώθηκε κατά 15.13%, 8.10% και 5.80% αντίστοιχα.

Η κ. Sudawan ανέμενε ότι ο αριθμός των ξένων τουριστών που φτάνουν στην Ταϊλάνδη θα παραμείνει σταθερός την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως μια συμφωνία απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης μεταξύ Ταϊλάνδης και Κίνας, αυξημένες πτήσεις από αεροπορικές εταιρείες και απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για τους τουρίστες από την Ινδία, την Ταϊβάν και το Καζακστάν.

Εν τω μεταξύ, Το δημοφιλές φεστιβάλ Songkran της Ταϊλάνδης είναι προ των πυλών.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.