Ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε περιοδεία επιθεώρησης στο Koh Samui με επίκεντρο την ανάπτυξη της υποδομής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin, μαζί με βασικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, πραγματοποίησαν επίσκεψη επιθεώρησης στο Koh Samui, Surat Thani, σήμερα (7 Απριλίου), με επίκεντρο την ανάπτυξη υποδομών και την αντιμετώπιση τοπικών προκλήσεων. Το επίκεντρο της επίσκεψης ήταν η επιθεώρηση της εν εξελίξει κατασκευής μεγάλου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στο Laem Hin Khom, που υπόσχεται να ενισχύσει τον τουρισμό και να φιλοξενήσει μεγάλα κρουαζιερόπλοια, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα και τις οικονομικές προοπτικές του νησιού.

Ο πρωθυπουργός, σε μια κίνηση ενίσχυσης της τοπικής υποδομής, πρότεινε την προσθήκη ενός αεροδρομίου υδροπλάνων για να βελτιώσει περαιτέρω την προσβασιμότητα στο Koh Samui, Koh Tao και Koh Phangan, δεσμεύοντας ολοκληρωμένη υποστήριξη για να γίνουν αυτά τα έργα πραγματικότητα. Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να χρησιμεύσουν ως μεταμορφωτικό δώρο στους κατοίκους του νησιού, ενισχύοντας τον τουρισμό και παρέχοντας νέες οικονομικές ευκαιρίες.

Η επιθεώρηση ανέδειξε τις δυνατότητες του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας να αυξήσει τις αφίξεις τουριστών, με εγκαταστάσεις σχεδιασμένες να υποδέχονται έως και 180,000 επισκέπτες ετησίως. Το φιλόδοξο έργο πρόκειται να επαναπροσδιορίσει το τουριστικό τοπίο του Κο Σαμούι, με προβλεπόμενα έσοδα άνω των 8.5 δισεκατομμυρίων μπατ σε 30 χρόνια, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη του νησιού.

Αντιμετωπίζοντας μια άλλη κρίσιμη ανησυχία, ο Srettha προήδρευσε μιας επιτόπιας συζήτησης σχετικά με θέματα διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή, με έμφαση στην άμεση πρόκληση της αντιμετώπισης 150,000 τόνων συσσωρευμένων απορριμμάτων. Με σχέδια για την ενίσχυση της ικανότητας των τοπικών εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δέσμευσή του για βιώσιμες περιβαλλοντικές πρακτικές για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών διαχείρισης απορριμμάτων του νησιού εν μέσω αυξανόμενου αριθμού τουριστών.

Ο Srettha νωρίτερα πήρε χρόνο για να επισκεφτεί μια φάρμα durian που διαχειρίζεται ο Chainarong Thongsuk. Το ταξίδι επικεντρώθηκε στη γεωργική πρόοδο και στην ενίσχυση του δικτύου υποστήριξης των ντόπιων αγροτών, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας του αγροτικού τομέα του νησιού.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.