Το νότιο ταϊλανδέζικο πιάτο "Kaeng Tai Pla" ονομάστηκε "Χειρότερο φαγητό στον κόσμο" από το TasteAtlas

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin μίλησε πρόσφατα υπερασπιζόμενος το παραδοσιακό νότιο ταϊλανδέζικο πιάτο «Kaeng Tai Pla», αφού ονομάστηκε το «Χειρότερο φαγητό στον κόσμο» από το TasteAtlas.

Υπογραμμίζοντας την υποκειμενική φύση των προτιμήσεων των τροφίμων, ο Srettha παρατήρησε ότι ενώ κάποιοι μπορεί να μην ευνοούν την έντονα πικάντικη γεύση του πιάτου, παραμένει αγαπημένο κομμάτι της ταϊλανδέζικης κουζίνας, σημειώνοντας τη θέση του ανάμεσα στα προσωπικά του αγαπημένα πιάτα.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να προωθήσει τα ταϊλανδέζικα τρόφιμα παγκοσμίως έχουν δει πολλά πιάτα, συμπεριλαμβανομένων των Massaman Curry και Pad Thai noodles, να έχουν επίσης διεθνή αναγνώριση παρά την αμφιλεγόμενη βαθμολογία.

Το Kaeng Tai Pla, γνωστό για το ισχυρό μείγμα μπαχαρικών του και τη συμπερίληψη εντόσθων ψαριών, δέχτηκε κριτική στον ιστότοπο TasteAtlas, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το hashtag «Save Kaeng Tai Pla» μεταξύ των Ταϊλανδών χρηστών κοινωνικών μέσων. Παρά τη διχαστική βαθμολογία του, το πιάτο φημίζεται στην Ταϊλάνδη για τις περίπλοκες γεύσεις του, που περιλαμβάνουν ένα πλούσιο μείγμα από τσίλι, κουρκουμά και λεμονόχορτο, μεταξύ άλλων συστατικών.

Η βαθμολογία TasteAtlas, παρά τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα της, έχει έκτοτε θετικό αντίκτυπο στις τοπικές επιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων σε όλο τον Νότο έχουν παρατηρήσει μια αξιοσημείωτη άνοδο στις παραγγελίες Kaeng Tai Pla μετά την αμφιλεγόμενη καταχώρισή του. Αυτό το κύμα περιέργειας επιβεβαιώνει τη διαρκή δημοτικότητα του πιάτου στην Ταϊλάνδη και αμφισβητεί την ιδέα ενός καθολικού προτύπου στις γευστικές προτιμήσεις.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.