Η Ταϊλάνδη ετοιμάζεται για εκτεταμένο φεστιβάλ Songkran τριών εβδομάδων, τα προβλεπόμενα έσοδα αγγίζουν τα δεκάδες δισεκατομμύρια μπατ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ταϊλάνδη προετοιμάζεται για ένα εκτεταμένο φεστιβάλ Songkran τριών εβδομάδων φέτος, με τα προβλεπόμενα έσοδα να φτάνουν τα δεκάδες δισεκατομμύρια μπατ. Χάρη στην αναγνώριση από την UNESCO του Songkran ως Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, προγραμματίζονται εορτασμοί σε σημαντικούς προορισμούς όπως η Μπανγκόκ, το Τσιάνγκ Μάι, το Πουκέτ και η Πατάγια από 1 έως 21 Απριλίου.

Η αισιοδοξία είναι υψηλή για την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στο Τσιάνγκ Μάι, που υποκινείται από μια επιθετική διαφημιστική καμπάνια. Η πόλη προετοιμάζεται για μια μεγαλύτερη περίοδο φεστιβάλ από ό,τι συνήθως, με τις ελπίδες για τις κρατήσεις ξενοδοχείων στο 65-70% μεταξύ 12 και 16 Απριλίου και μέσο ποσοστό πληρότητας 55-60% για ολόκληρο τον μήνα.

Η Pattaya ανυπομονεί επίσης για το μοναδικό φεστιβάλ «Wan Lai», που ξεκινά στις 19 Απριλίου. Το φεστιβάλ θα συνδυάσει τις πολιτιστικές παραδόσεις με τη σύγχρονη ψυχαγωγία, με υποσχέσεις για νερομαχίες, παραστάσεις DJ και ζωντανά συγκροτήματα. Για τη διασφάλιση της ασφάλειας των τουριστών, εφαρμόζονται εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας και οι κρατήσεις ξενοδοχείων έχουν αυξηθεί σημαντικά, ιδιαίτερα από Κινέζους επισκέπτες.

Ο δρόμος Khao San στην Μπανγκόκ περιμένει περίπου 100,000 επισκέπτες για τις εορταστικές εκδηλώσεις Songkran από τις 13 έως τις 15 Απριλίου, επιτρέποντας τις εκδηλώσεις να διαρκέσουν μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι αρμόδιες κυβερνητικές μονάδες έχουν λάβει οδηγίες να συνεχίσουν να προωθούν το εκτεταμένο φεστιβάλ για να προσελκύσουν διεθνείς τουρίστες και να τηρήσουν διαφανή επικοινωνία σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Στο Πουκέτ, το «Songkran Water Music Festival on the Beach 2024» και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις αναμένεται να προσελκύσουν δεκάδες τουρίστες, με τις κρατήσεις ξενοδοχείων να πλησιάζουν ήδη το 80% της χωρητικότητας. Η νησιωτική επαρχία αναμένει να υποδεχθεί περισσότερους από 264,350 επισκέπτες, δημιουργώντας έσοδα περίπου 7.04 δισεκατομμυρίων μπατ.

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) εκτιμά ότι το επερχόμενο φεστιβάλ Songkran θα αποφέρει έσοδα 52.5 δισεκατομμυρίων μπατ σε εθνικό επίπεδο, μια σημαντική αύξηση από τα στοιχεία του προηγούμενου έτους. Η κεντρική διοίκηση επικεντρώνεται στη βελτίωση της διάδοσης πληροφοριών για να διασφαλίσει ότι οι επισκέπτες λαμβάνουν ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με τις εθνικές γιορτές αυτού του φεστιβάλ και να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.