Δύο παράνομοι Ρώσοι ξεναγοί συνελήφθησαν στο Rawai και στο Karon

Πουκέτ -

Δύο άνδρες και γυναίκες παράνομοι Ρώσοι ξεναγοί συνελήφθησαν στο Rawai και στο Karon την Τετάρτη (3 Απριλίουrd).

Η τουριστική αστυνομία του Πουκέτ είπε στο Phuket Express ότι πρώτα συνέλαβε έναν ύποπτο που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. IURII, 37 ετών, Ρώσος υπήκοος, σε χώρο στάθμευσης στο ακρωτήριο Phrom Thep στο Rawai. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τον κ. IURII αφού ένας τουριστικός αστυνομικός παρατήρησε τον ύποπτο να ηγείται μιας ομάδας περιήγησης περίπου οκτώ ξένων τουριστών που ταξίδευαν με ένα μίνι βαν από το Karon Viewpoint στο Phrom Thep Cape. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Chalong αφού δεν μπορούσε να προσκομίσει άδεια εργασίας ή βίζα εργασίας.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ύποπτο που αναγνωρίστηκε μόνο ως MS. ULIIA, 21, Ρώσος υπήκοος, στον Μεγάλο Βούδα του Πουκέτ (Phra Phuttha Ming Mongkhon Ek Nakkhiri) στο λόφο Nakkerd στο Karon. Οι αξιωματικοί ακολούθησαν τον Μ.Σ. Η ULIIA αφού την εντόπισε να εργάζεται κοντά σε μια κατασκήνωση ελεφάντων στο Chalong με 18 ξένους τουρίστες που ταξίδευαν με δύο μίνι βαν προς τον Μεγάλο Βούδα του Πουκέτ. Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Karon αφού επίσης δεν μπόρεσε να προσκομίσει τα κατάλληλα έγγραφα.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομο ξεναγό καθώς και για αλλοδαπό που κάνει προστατευμένη εργασία (ξεναγός). Το Phuket Express σημειώνει ότι οι ξεναγοί αποτελούν προστατευόμενο επάγγελμα στην Ταϊλάνδη και ότι οι άδειες εργασίας και οι βίζες δεν είναι διαθέσιμες σε αλλοδαπούς για αυτή τη δουλειά.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.