Ξένοι δύτες φέρονται να άγγιξαν την ουρά του καρχαρία φάλαινας στο εθνικό πάρκο Mu Ko Surin, αντιμετωπίζοντας νομικές ενέργειες

Phang Nga-

Στις 3 Απριλίου 2024, ο κ. Atthaphon Charoenchansa, ο γενικός διευθυντής του Τμήματος Προστασίας των Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Φυτών της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια μια περίπτωση μιας ομάδας ξένων δυτών που φέρεται να άγγιξαν την άκρη της ουράς ενός φαλαινοκαρχαρία στις 31 Μαρτίου στην το εθνικό πάρκο Mu Ko Surin, Phang Nga.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, στις 31 Μαρτίου, μια ομάδα αλλοδαπών πήγε για βουτιές στο Richelieu Rock, Mu Ko Surin και φέρεται να άγγιξε την άκρη της ουράς ενός φαλαινοκαρχαρία. Αφού ένα βίντεο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης, προκάλεσε διαμάχη σχετικά με το αν οι δύτες μπορούσαν να αγγίξουν τον φαλαινοκαρχαρία, καθώς θα μπορούσε να έχει άμεσες επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή και τους φυσικούς πόρους των ωκεανών, σύμφωνα με ανησυχημένους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης.

Ο κ. Athit Khayankit, Έφορος του Εθνικού Πάρκου Mu Ko Surin, ανέφερε το περιστατικό στον Atthaphon για περαιτέρω νομικές και ποινικές ενέργειες.

Οι αξιωματούχοι του εθνικού πάρκου της Ταϊλάνδης συγκέντρωσαν βίντεο και φωτογραφίες ως αποδεικτικά στοιχεία για περαιτέρω νομική επεξεργασία εναντίον των παραβατών. Η ομάδα των παραβατών φέρεται να αναγνώρισε την ανάρμοστη συμπεριφορά τους και ομολόγησε τις αδικίες τους στους αξιωματούχους του εθνικού πάρκου αλλά δεν αναγνωρίστηκαν δημόσια από αρμόδιους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας και προστασίας των άγριων ζώων της Ταϊλάνδης του 2019, οι φαλαινοκαρχαρίες είναι προστατευόμενο άγριο ζώο. Οι υπεύθυνοι του εθνικού πάρκου έστειλαν την αναφορά του περιστατικού και την ομολογία στο Γραφείο Διαχείρισης Περιοχών Διατήρησης Νο. 5 για περαιτέρω νομική επεξεργασία.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στον αδελφό μας ιστότοπο The Pattaya News.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.