Μεγάλο τηλεφωνικό κέντρο απάτης στο Nakhon Si Thammarat

Nakhon Si Thammarat, Ταϊλάνδη – Μια σημαντική σημαντική ανακάλυψη σημειώθηκε όταν οι αρχές συνέλαβαν συνολικά 55 Κινέζους και 35 Ταϊλανδούς στο Nakhon Si Thammarat. Οι συλλήψεις έγιναν σε σχέση με απάτη μεγάλης κλίμακας τηλεφωνικών κέντρων που δρούσε στην περιοχή.

Η Επιτροπή Διερεύνησης

Το Γραφείο Διερεύνησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες και συντονίστηκε άμεσα με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου. Αυτή η κοινή προσπάθεια κορυφώθηκε με μια σειρά επιδρομών στην περιοχή Chawang, με στόχο πολλαπλές τοποθεσίες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται στην απάτη.

Οι επιδρομές

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε οκτώ συγκεκριμένα σημεία:

1. Ξενοδοχείο: Η έρευνα τους οδήγησε σε ξενοδοχείο όπου οι ύποπτοι φέρεται να διενεργούσαν τις δόλιες επιχειρήσεις τους.
2. Εμπορικά κτίρια: Στο στόχαστρο έγιναν επίσης πολλά εμπορικά κτίρια, που πιστεύεται ότι ήταν κόμβοι για την απάτη.
3. Σπίτια: Έγιναν έρευνες σε κατοικίες, αποκαλύπτοντας στοιχεία που σχετίζονται με εγκληματικές δραστηριότητες.
4. Αποθήκη: Μια αποθήκη ήταν μεταξύ των τοποθεσιών που έγιναν επιδρομές, που πιθανότατα χρησίμευε ως κεντρικό σημείο για τις επιχειρήσεις απάτης.

Η υποπεριοχή Chandee

Μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι ότι όλα αυτά τα στοχευμένα μέρη βρίσκονταν στην υποπεριοχή Chandee, μια περιοχή λίγο έξω από την πόλη Nakhon Si Thammarat. Το Chandee είναι γνωστό για τον ποικίλο πληθυσμό του, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της Ταϊλάνδης και της Κίνας, και φιλοξενεί πολλές επιχειρήσεις.

Κατασχεθέντα αντικείμενα

Οι αρχές πραγματοποίησαν σημαντικές κατασχέσεις κατά τη διάρκεια των επιδρομών:

– Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές: Κατασχέθηκαν συνολικά 228 υπολογιστές, που πιθανολογείται ότι χρησιμοποιούνταν για τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου.
– Κινητά τηλέφωνα: Ανακτήθηκαν 1,037 κινητά τηλέφωνα, τα οποία πιθανότατα περιέχουν κρίσιμα στοιχεία.
– Κάρτες SIM: Βρέθηκαν 521 κάρτες SIM κινητών τηλεφώνων, υποδεικνύοντας την κλίμακα της επέμβασης.
– Βιβλία Τραπεζών: Κατασχέθηκαν 80 τραπεζικά βιβλία, που πιθανώς συνδέονται με χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
– Πυροβόλα όπλα: Ανακαλύφθηκαν όπλα, εγείροντας ανησυχίες για τη δράση της εγκληματικής ομάδας.
– Απλήρωτα Φορολογικά Είδη: Οι ύποπτοι είχαν στην κατοχή τους και αντικείμενα που αφορούσαν απλήρωτους φόρους.

Χρεώσεις και νομικές επιπτώσεις

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν μια σειρά από κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων του Νόμου για τη Μετανάστευση, του Τελωνειακού Νόμου και της συμμετοχής σε μυστική ομάδα με παράνομες προθέσεις. Οι δικαστικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και οι ύποπτοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Κοινοτική επαγρύπνηση

Αυτή η επιτυχημένη επιχείρηση υπογραμμίζει τη σημασία της κοινοτικής επαγρύπνησης και της συνεργασίας για την καταπολέμηση τέτοιων απατών. Οι αρχές ενθαρρύνουν τους κατοίκους να αναφέρουν έγκαιρα οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ασφάλεια της περιοχής.

Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, το επίκεντρο παραμένει η εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων και η προστασία του κοινού από δόλια σχέδια.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.