Το Υπουργείο Πολιτισμού αποκάλυψε τα σχέδια για τον χαρακτηρισμό Songkran της UNESCO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποκάλυψε τα σχέδια για το φετινό φεστιβάλ Songkran, μετά τον χαρακτηρισμό του Songkran από την UNESCO ως σημαντική παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ταϊλάνδης, το φεστιβάλ, το οποίο έχει θέμα «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας», επιδιώκει να παρουσιάσει τις παραδόσεις της Πρωτοχρονιάς της Ταϊλάνδης, να ενισχύσει τον πολιτιστικό τουρισμό και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη μέσω εκδηλώσεων με βάση την κοινότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού Sermsak Pongpanich, το φετινό φεστιβάλ είναι αξιοσημείωτο για την παρουσία της Anntonia Porsild, της πρώτης επιλαχούσας Miss Universe 2023, ως πρέσβειρα του Songkran και της εισαγωγής τραγουδιών Songkran σε διάφορες γλώσσες. Εορτασμοί έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ και επαρχιών όπως το Τσιάνγκ Μάι, το Κον Καέν, το Σαμούτ Πράκαν, το Τσονμπούρι και το Πουκέτ. Κάθε τοποθεσία θα προσφέρει μοναδικές δραστηριότητες, από παραδοσιακές τελετουργίες έως μοντέρνα μουσικά φεστιβάλ, προβάλλοντας την ποικιλομορφία των εορτασμών Songkran.

Το Υπουργείο Πολιτισμού οργανώνει επίσης δημόσιες δραστηριότητες, όπως μια εθνική τελετή ευλογίας καλλιτεχνών, μια έκθεση για το Songkran ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά και ένα παραδοσιακό φεστιβάλ στο Wat Suthat Thepwararam στην Μπανγκόκ. Αυτές οι εκδηλώσεις εμπλέκουν το κοινό στη διατήρηση των παραδόσεων Songkran και εμβαθύνουν την εκτίμηση της πολιτιστικής σημασίας του.

Με το φεστιβάλ Songkran να αντιπροσωπεύεται ως μια βασική στιγμή για τον εορτασμό των ταϊλανδικών παραδόσεων, το Υπουργείο Πολιτισμού προσκαλεί όλους να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, εκφράζοντας την ετοιμότητά τους να καλωσορίσουν θερμά όλους τους Ταϊλανδούς και τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.