Κυβέρνηση για να βοηθήσει τα θύματα των επιθέσεων εμπρησμών του νότου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για υποστήριξη και οικονομική βοήθεια στα θύματα μιας σειράς εμπρησμών που στόχευσαν τέσσερις νότιες επαρχίες την περασμένη Παρασκευή (23 Μαρτίου), καλώντας τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα και να εξασφαλίσει αποζημίωση στους πληγέντες.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας, ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin, το Σαββατοκύριακο, συμμετείχε σε συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Anwar Ibrahim, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της Μαλαισίας στη μεσολάβηση των ειρηνευτικών συνομιλιών με ομάδες ανταρτών του νότου.

Οι επιθέσεις, που εκτελέστηκαν με συντονισμένο τρόπο σε 44 τοποθεσίες, πιστεύεται ότι είναι μια επίδειξη δύναμης εν μέσω αντιληπτών χαλαρώσεων ασφαλείας στη νότια περιοχή της Ταϊλάνδης. Η βία διατάραξε την ειρήνη κατά τη διάρκεια του Ραμαζάνι, στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα της Μιανμάρ στο Πατάνι και προκάλεσε την ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού σε βενζινάδικο, ο οποίος εξουδετερώθηκε επιτυχώς από τη μονάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD).

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Γιάλα, Ανάν Μπουνσαμράν, ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινού κέντρου αποζημίωσης για την αξιολόγηση των ζημιών και την παροχή βοήθειας στους κατοίκους που έχουν πληγεί, αν και το χρονοδιάγραμμα αυτής της διαδικασίας παραμένει ασαφές. Περαιτέρω υποστηρίζοντας τις προσπάθειες ανάκαμψης, το Ταϊλανδικό Ίδρυμα Προαγωγής Υγείας (ThaiHealth) έχει εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση από την Παγκόσμια Τράπεζα, με στόχο την παροχή συνεχούς βοήθειας στις κοινότητες στον μακρινό νότο της Ταϊλάνδης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.