Η Ταϊλάνδη ορίζει αποζημίωση για τα θύματα επίθεσης άγριων ζώων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος εισήγαγε νέους κανονισμούς αποζημίωσης για τα θύματα επιθέσεων άγριων ζώων, ανταποκρινόμενο σε αυξανόμενα περιστατικά με πιθήκους στην επαρχία Lop Buri.

Υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Pol Gen Patcharawat Wongsuwon, οι κανονισμοί, που ισχύουν από το Σάββατο (23 Μαρτίου), προβλέπουν αποζημιώσεις έως 100,000 μπατ για σοβαρούς τραυματισμούς ή θάνατο, 50,000 μπατ για απώλεια άκρου ή ματιού και ανώτατο όριο 30,000 μπατ για άλλους τραυματισμούς. Επιπλέον, τα θύματα μπορούν να λαμβάνουν καθημερινές πληρωμές 300 μπατ κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής τους για έως και 180 ημέρες.

Η κίνηση στοχεύει να προσφέρει οικονομική ανακούφιση σε όσους πλήττονται από συναντήσεις με άγρια ​​ζώα όπως μαϊμούδες, ελέφαντες, γκάουρες και αρκούδες. Η πρωτοβουλία έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για επιθετικούς μακάκους στο Lop Buri, οι οποίοι έχουν αναφερθεί ότι επιτίθενται σε ντόπιους και τουρίστες, κυρίως για να αρπάξουν φαγητό.

Το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Προστασίας Φυτών σχεδιάζει να μεταφέρει επιθετικούς πιθήκους από τις αστικές περιοχές του Lop Buri σε καθορισμένους χώρους εντός της επαρχίας και του κοντινού Nakhon Nayok, σημειώνοντας ότι η έλλειψη τροφής κατά τη διάρκεια της καύσωνας συχνά προκαλεί την επιθετική συμπεριφορά τους.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.