Η Κίνα κατέχει την κορυφαία θέση για τις τουριστικές αφίξεις της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Siamrath

Εθνική -

Οι Κινέζοι τουρίστες κατέλαβαν την πρώτη θέση όσον αφορά τους διεθνείς αριθμούς τουριστών για την Ταϊλάνδη, σύμφωνα με την Pattaya Business and Tourism Association (PBTA).

Η είδηση ​​αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της τακτικής συνάντησης της PBTA που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων του νοσοκομείου Μπανγκόκ Πατάγια.

Ο κ. Boonanan Patanasin, πρόεδρος της PBTA, προήδρευσε της συνεδρίασης. Η κα Malika Sudsaneh, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γραφείου Τουρισμού και Αθλητισμού της Pattaya (TAT), μαζί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους από τη βιομηχανία φιλοξενίας του Chonburi, ήταν επίσης παρούσα.

Σύμφωνα με την κ. Malika, η Ταϊλάνδη είδε πάνω από 16.96 εκατομμύρια εγχώριους τουρίστες τον Ιανουάριο του 2024. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 6.54% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτές οι επισκέψεις απέφεραν έσοδα 8.02 δισεκατομμυρίων μπατ, αντικατοπτρίζοντας αύξηση 8.59%.

Αυτή η θετική τάση αποδίδεται στις τουριστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, οι οποίες στοχεύουν στην προώθηση δευτερευουσών πόλεων. Η χειμερινή περίοδος προσελκύει επίσης πολλούς επισκέπτες στις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές.

Η κ. Malika τόνισε ότι το Chonburi παρέμεινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός επειδή κατατάσσεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων που επισκέπτονται οι Ταϊλανδοί τουρίστες. Η επαρχία υποδέχθηκε περισσότερους από 1,169,996 εγχώριους επισκέπτες, τοποθετώντας την πίσω μόνο από τις Μπανγκόκ, Καντσαναμπούρι, Πεττσαμπούρι και Πρατσουάπ Κίρι Χαν.

Η κ. Μαλίκα μοιράστηκε επίσης στοιχεία αφίξεων διεθνών τουριστών. Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 10 Μαρτίου 2024, η Κίνα αναδείχθηκε ως η κορυφαία χώρα προέλευσης διεθνών τουριστών στην Ταϊλάνδη, ακολουθούμενη από τη Μαλαισία, τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα και την Ινδία.

Η Ταϊλάνδη εξασφάλισε επίσης μια θέση κύρους μεταξύ των 20 κορυφαίων τουριστικών προορισμών που πρέπει να επισκεφτείτε για το 2024, σύμφωνα με πρόσφατη κατάταξη του Ηνωμένου Βασιλείου. Η κ. Malik αποκάλυψε ότι η Ταϊλάνδη κατέλαβε την 6η θέση, ξεπερνώντας την Ιαπωνία στην 16η θέση, καθιστώντας την μία από τις δύο μόνο ασιατικές χώρες που έλαβαν αυτήν την αναγνώριση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Siamrath
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Siamrath

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Θέματα, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!
Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.