Το KLPGA Queen Lee Yewon βασιλεύει υπέρτατο στο γυναικείο πρωτάθλημα Blue Canyon

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Lee Yewon απέδειξε γιατί διεκδίκησε τον θρόνο της KLPGA πέρυσι καθώς ξεπέρασε την Choi Minkyung με ένα απλό εγκεφαλικό επεισόδιο για να εξασφαλίσει τη νίκη στο εναρκτήριο Πρωτάθλημα Γυναικών Blue Canyon $650,000 που πραγματοποιήθηκε στο Blue Canyon Country Club Phuket την Κυριακή.

Παραμένοντας συγκεντρωμένος και συγκεντρωμένος παρά την αδυσώπητη ζέστη του νησιού, το Νο. 35 του κόσμου κάρφωσε έξι πουλάκια εναντίον δύο μπόγες για να τερματίσει με 68, ολοκληρώνοντας συνολικά εννέα κάτω από το 207 στη διάταξη 72 6,491 γιάρδων.

Αυτή η νίκη σηματοδότησε το τέταρτο τρόπαιο της Yewon στο KLPGA Tour, προσθέτοντας στις τρεις νίκες της από την προηγούμενη σεζόν που την οδήγησαν στην Νο. 1 θέση στο Τάγμα Αξίας KLPGA για το 2023.

"Είμαι χαρούμενος που κατακτώ αυτόν τον τίτλο, αν και αισθάνομαι ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης", δήλωσε ο κορυφαίος παίκτης του KLPGA Tour. «Οι δρόμοι είναι αρκετά στενοί, οπότε η στρατηγική μου ήταν να τα βρίσκω συνεχώς και να κρατάω την μπάλα στο παιχνίδι».

Μετά από μια λανθασμένη βολή που βρήκε τη λίμνη στην 14η τρύπα, η Yewon παραδέχτηκε μια στιγμιαία απώλεια αυτοπεποίθησης, αλλά δύο κρίσιμα πουλάκια στη 15η και 18η τρύπα την έφεραν ξανά στη διαμάχη.

«Αισθάνθηκα πιο άνετα από εκείνο το σημείο και μετά, αν και δεν περίμενα να κερδίσω εντελώς. Είναι πραγματικά τιμή να θριαμβεύουμε εδώ στην Ταϊλάνδη. Πάντα ήθελα να επισκεφτώ το Πουκέτ, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο ζεστό», μοιράστηκε ο Yewon, του οποίου το αγαπημένο ταϊλανδέζικο πιάτο είναι το Pad Thai (ταϊλανδέζικα ψημένα noodles).

Η Yewon θα επιστρέψει στη Νότια Κορέα με το πορτοφόλι του νικητή των 117,000$, με σχέδια να υπερασπιστεί τον τίτλο της το επόμενο έτος.

Η Minkyung, που κατατάχθηκε 59η στο KLPGA, είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με την Yewon στην τελευταία τρύπα, αλλά η απόπειρά της με πουλάκι 30 ποδιών έχασε το σημείο. Έμεινε στη δεύτερη θέση με σκορ 71 και συνολικά οκτώ κάτω από το 208, κερδίζοντας 71,500 δολάρια ΗΠΑ ως δεύτερη.

Η Lee Jeyeong, που κατατάχθηκε στο Νο. 34 της περιοδείας, εξασφάλισε την τρίτη θέση με έναν γύρο 68 για συνολικά έξι κάτω από το 210, τοποθετώντας την μόνη στην τρίτη θέση.

Ο ηγέτης της νύχτας Bang Shinsil, που μαστιζόταν από τρεις μπαμπούλες και έναν διπλό στο Νο. 15 έναντι μόλις δύο πουλιών, έπρεπε να αρκεστεί στην τέταρτη θέση μαζί με αρκετούς άλλους παίκτες, όπως οι Choi Yerim, Leejungmin, Kim Woojeong, Hwang Youmin, Park Juyoung και Park Minji.

Εν τω μεταξύ, η Park Minji έλαβε ένα ειδικό βραβείο—μια ετήσια συνδρομή αξίας 200,000 Bt—για την επίτευξη της χαμηλότερης βαθμολογίας των 65 στον δεύτερο γύρο.

Παρά τον απογοητευτικό γύρο των 73, η Phannarai Meesom-us διατήρησε την ιδιότητά της ως η πιο εντυπωσιακή τοπική παίκτρια του Σαββατοκύριακου, τερματίζοντας ισόβαθμη στη 17η θέση με συνολικά τρεις under-par-213.

"Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με την απόδοσή μου αυτή την εβδομάδα, ολοκληρώνοντας τρεις φορές κάτω από την ισοτιμία, αν και ξέρω ότι θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα αν δεν είχα παραπαίει στις τελευταίες λίγες τρύπες", δήλωσε ο 19χρονος παίκτης από το Chonburi.

«Ωστόσο, το να παίζεις δίπλα σε παίκτες της Νότιας Κορέας ήταν μια πολύτιμη εμπειρία μάθησης. Επιδεικνύουν αξιοσημείωτη ψυχική ανθεκτικότητα και μπορούν γρήγορα να ανακάμψουν από λάθη», πρόσθεσε ο Phannarai, ο οποίος θα επικεντρωθεί κυρίως σε τουρνουά στην Ταϊβάν και την Κίνα φέτος.

Το Blue Canyon Ladies Championship χορηγείται περήφανα από αξιόλογες μάρκες όπως οι Siang Pure, Peppermint Field, Chang Natural Mineral Water, ANew Golf, SParms και Hatari.

Το Blue Canyon Country Club και το KLPGA έχουν υπογράψει μια τριετή συμφωνία για να φιλοξενήσουν αυτό το τουρνουά από το 2024 έως το 2026.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.