Κορυφαίες ιστορίες εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Προτάθηκε συμφωνία χωρίς βίζα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 11 Μαρτίου έως Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Η Ταϊλάνδη πιέζει για σχέδια ενίσχυσης των διεθνών της σχέσεων και του τουριστικού τομέα, καθώς ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin ανακοίνωσε ότι λαμβάνει υποστήριξη από τη Γαλλία για μια συμφωνία χωρίς βίζα με τις χώρες του χώρου Σένγκεν.

Η συμφωνία, εάν εγκριθεί, αναμένεται να αυξήσει τις τουριστικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες μεταξύ της Ταϊλάνδης και των 27 χωρών Σένγκεν, προωθώντας τη στενότερη συνεργασία σε διάφορους τομείς.

2. Ο Δρ Cholnan Srikaew, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, έδωσε δημόσια μια απάντηση μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Αλκοολούχων Ποτών σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τον έλεγχο των αλκοολούχων ποτών κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Songkran.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου του Αλκοόλ θα χωριστεί σε τρεις φάσεις: πριν από τις διακοπές Songkran, 1 έως 10 Απριλίου, κατά τη διάρκεια των διακοπών Songkran, 11 έως 17 Απριλίου και μετά τις διακοπές Songkran, 18 έως 21 Απριλίου.

3. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra, η κόρη του και αρχηγός του κόμματος Pheu Thai, κα Paetongtarn Shinawatra, και οι συγγενείς του επισκέφτηκαν την γενέτειρά του στο Chiang Mai με ιδιωτικό τζετ.

Πολλοί ντόπιοι του Τσιάνγκ Μάι και μια ομάδα κόκκινων μπλουζών έδειξαν φιλοξενία στον Τακσίν μετά από 17 χρόνια φυγής στο εξωτερικό.

4. Η κ. Thapanee Kiatphaibool, Διοικητής της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης (TAT), αποκάλυψε δημόσια στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των Κινέζων τουριστών στην Ταϊλάνδη που αυξάνεται σημαντικά μετά την οριστική άρση των απαιτήσεων βίζας με την Κίνα.

Μέχρι το 2024, ο αριθμός των Ταϊλανδών τουριστών που θα επισκέπτονταν την Κίνα θα διπλασιαστεί και ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που θα επισκέπτονταν την Ταϊλάνδη θα τριπλασιαστεί σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την COVID-19, ισχυρίστηκε η TAT.

5. Η ανακριτική ομάδα για την υπόθεση του δικτύου τυχερών παιχνιδιών «Minnie» εξέδωσε κλήση στον Πολ. Ο στρατηγός Surachet Hakparn, Αναπληρωτής Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, για να αναγνωρίσει κατηγορίες σχετικά με αδικήματα ξεπλύματος χρήματος.

Πολ. Ο στρατηγός Σουράτσετ πρέπει να αναφερθεί στη Διεύθυνση 2 της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στις 21 Μαρτίου 2024, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης. Είπε ότι είναι αθώος.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, να είστε ασφαλείς!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.