Οι αξιωματούχοι του Πουκέτ στοχεύουν καταπάτηση στην παραλία Nui

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Βασιλικό Τμήμα Δασών (RFD) ηγείται μιας προσπάθειας πολλαπλών υπηρεσιών για την ανάκτηση δεσμευμένων δασικών εκτάσεων που καταπατήθηκαν από ιδιωτική εταιρεία στην παραλία Nui του Πουκέτ.
Η επιχείρηση είναι μέρος μιας αυξημένης καταστολής σε παράνομες παραθαλάσσιες κατασκευές σε όλη την Ταϊλάνδη, που προκλήθηκε από ένα πρόσφατο περιστατικό όπου ένας Ελβετός επιτέθηκε σε έναν τοπικό γιατρό σε αυτό που πίστευε ότι ήταν ιδιωτική ιδιοκτησία στο Πουκέτ.

 

Οι αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι ο χώρος είχε προηγουμένως υποβληθεί σε εντολή κατεδάφισης λόγω καταπάτησης το 2018 και το 2019. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες επέστρεψαν και αποκλείουν ξανά την πρόσβαση του κοινού στην παραλία, ακόμη και εισπράττοντας τέλη εισόδου.
Η RFD τόνισε ότι η παραλία είναι δημόσια γη και η ιδιωτική κατασκευή απαγορεύεται βάσει του νόμου περί εθνικών προστατευόμενων δασών.

Περισσότερες από 50 δομές έχουν εντοπιστεί στην τοποθεσία. Οι αρχές θα εκδώσουν προειδοποιήσεις κατεδάφισης με προθεσμία 30-45 ημερών για την απομάκρυνση.

Η μη συμμόρφωση θα έχει ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αφαιρέσει τις δομές και να χρεώσει όλα τα σχετικά έξοδα στους καταπατητές.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Σχετικό άρθρο:

Η πρόσβαση του κοινού στην παραλία Laem Nga του Πουκέτ έχει αποκατασταθεί μετά από απόφαση μεταξύ των επαρχιακών αρχών και της Cape Nga Development Co. 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.